Inici Destacats Marc Castells ja és el nou president de la Diputació de Barcelona

Marc Castells ja és el nou president de la Diputació de Barcelona

COMPARTIR

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha estat escollit, aquest dijous, nou president de la Diputació de Barcelona, el desè en democràcia i el 24è des que Prat de la Riba va assolir la presidència l’any 1907. Es dona la circumstància que Castells és el segon igualadí que assumeix aquest càrrec, després que Antoni Dalmau presidís la institució entre 1983 i 1987.

Un cop escollit per majoria absoluta del plenari de la corporació, el nou president de la Diputació ha promès el càrrec «per imperatiu legal, amb lleialtat al poble de Catalunya, per l’alliberament dels presos polítics i pel retorn dels exiliats». A més, durant la seva intervenció, ha manifestat que «no vull oblidar-me, ni avui ni mai, no ho faré mai, de les persones que si no estiguessin injustament empresonades o a l’exili amb tota seguretat avui serien aquí per acompanyar-nos», afegint que «els tenim més presents que mai i els trobem molt, moltíssim, a faltar».

Castells, que s’ha definit com a «igualadí d’arrels profundes», ha tingut un record per Igualada, la ciutat que «m’ha vist néixer, que tant m’ha donat i a la que intentaré sempre correspondre». També ha tingut un record per dues persones que ha qualificat com a referents, que són Mercè Conesa i Salvador Esteve, els seus dos antecessors.

Durant la seva intervenció, el nou president ha fet un repàs als set anys que ha estat diputat i vicepresident de la corporació, destacant l’impuls del Programa de Cultura Emprenedora a l’Escola, el Servei d’Intermediació de Deutes Hipotecaris (SIDH) i el projecte de Vies Blaves. Precisament, Castells ha anomenat aquests tres projectes «per posar en valor un model i una actitud de servei públic, implicant diferents disciplines, diferents àrees, sumant valors, concertant des del sector públic amb el privat, amb l’equilibri territorial i de la mà d’entitats de la nostra societat».

En aquest sentit, Castells ha recordat que, en els darrers tres anys de mandat, «hem tingut prioritats clares: la igualtat d’oportunitats de totes les persones, l’equilibri territorial entre comarques i municipis, el desenvolupament econòmic, la vertebració de polítiques de de cohesió social i de millora de la qualitat de vida, el respecte i la preservació de l’entorn i el suport a municipis i comarques».

A més, el president de la Diputació de Barcelona també ha posat èmfasi en el fet que «seria injust no destacar els projectes de futur que estan començant: la instal·lació de la fibra òptica a les nostres carreteres, els plans zonals, la connectivitat i molts d’altres, destacant, també, l’exercici de transparència i rendiment de comptes d’aquesta institució, l’aposta per la innovació i la millora constant dels serveis públics que oferirem als governs locals».

Marc Castells ha acabat el seu discurs d’investidura fent referència a l’esperit de la Mancomunitat, després que la creació d’aquesta institució mancomunada «segurament fou una de les èpoques més glorioses d’aquesta institució» i que el seu primer president, Prat de la Riba, va ser capaç «d’articular, al seu voltant, figures cabdals, les millors de totes les seves especialitats, figures que malgrat moltes d’elles eren allunyades ideològicament, va ser capaç de liderar-les».

Fita en la carrera política de Castells

Marc Castells i Berzosa (Igualada, 1972), casat i pare de dos fills, va començar la seva vida política el 1997. El 2007 encapçala la candidatura de CiU a l’alcaldia d’Igualada i es converteix en cap de la primera força de l’oposició. Serà el 2009 quan assumirà la seva primera responsabilitat de govern com a president del Consell Comarcal de l’Anoia. En les eleccions municipals de 2011 esdevé alcalde d’Igualada; i, quatre anys més tard, en les municipals de 2015 obté la majoria absoluta.

És durant els seus anys d’alcalde que inicia també la trajectòria política a la Diputació de Barcelona, primer com a diputat delegat d’Educació i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (2011-2013) i, posteriorment, d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge (2013-2015). En la present legislatura, des de l’any 2015, ha estat vicepresident i responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.

7 COMENTARIS

  1. Felicitats alcalde, enhorabona per aquest càrrec tant important, bona representació Igualadina a la política catalana en general dels que ens representen.

  2. Felicitats alcalde!! Ara si que chuparás del bote…
    Quines vacancetes chulas ehh??? I pagades amb els diners de tots… Clar que sí a disfrutar home que són 2 dies!!!

  3. Després de donar tants cops de colze per sortir a primera fila en les fotos, després de fer d’activista al carrer i de recolzar talls de carreteres, després de convertir la façana de l’ajuntament en una bruta cartellera, després de col·locar cinc amiguets a 50,000 eur a l’any com a “dinamitzadors econòmics”, després de tenir un currículum tan brillant que no figura cap treball en el món real i privat, ara li donen aquest càrrec per seguir en la línia del baix nivell que hem arribat. Perquè tot plegat, com diu en Joan el que compta són les prebendes i a “chupar del bote”. Gent com aquests han de fer el país?

  4. Només tens aquests arguments? Realment tot indica que qui t’amagues sota “Orwell” fas honor a la teva condició d’ignorància, propi dels seguidors sense veritable currículum… o potser ets “la voz de su amo”? perque aquell noiet del càrrec ja te experiència en “repartir”… Vés a l’escola i cultivat una mica per poder escriure quatre ratlles, i augmenta el teu trist vocabulari.

FER UN COMENTARI

*