Inici Destacats Marc Castells frena una moció per investigar les factures del Campus Universitari

Marc Castells frena una moció per investigar les factures del Campus Universitari

COMPARTIR

El grup municipal d’Esquerra Republicana va presentar una moció, al ple municipal del passat dimarts, per reclamar que es revisin les investigacions que van fer el Departament d’Universitats de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya sobre 300 factures per valor d’uns 370.000 euros que van cobrar professors i directius de l’escola universitària d’Igualada entre els anys 2012 i 2015. El regidor republicà David Prat va advertir que “no és un atac, sinó el contrari, volem preservar el projecte universitari de la ciutat” i considera que s’hauria de fer una auditoria. Prat va afegir que l’Ajuntament d’Igualada formava part del Consorci de l’Escola Tècnica d’Igualada i, per tant, “és informació sensible, però l’Ajuntament hi té accés en virtut de la llei de transparència”.

La investigació va provocar en el seu moment la suspensió de sou i feina durant un mes de Lluís Ollé, director del desaparegut Consorci de l’Escola Tècnica d’Igualada (CETI), segons va revelar el diari Ara a principis del mes de juliol.

Per a l’alcalde Marc Castells, la moció presentada pels republicans “és indecent” i “només busca fer mal”. Castells defensa que Generalitat i UPC ja ho han investigat i que la Universitat de Lleida -que ara gestiona el campus- “també ha dit la seva”. L’alcalde igualadí va culpar ERC de “dir-nos que fem una il·legalitat”, que és “gastar diners públics en investigar una cosa sobre la que no tenim cap competència”.

La moció es va donar per aprovada durant el ple, però l’absència d’una regidora d’Igualada Som-hi va provocar un empat a 10 vots entre els partidaris d’investigar les factures -ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu- i els detractors, Junts per Igualada i Ciutadans. L’Ajuntament va comunicar l’endemà el resultat correcte. El vot de qualitat de l’alcalde va tombar la moció, que a més és no resolutiva i tampoc implicava que l’Ajuntament d’Igualada acabés fent cap gestió per investigar l’afer de les factures del campus universitari.

4 COMENTARIS

  1. Aquest noiet que fa d’alcalde se li va veient el llautó…Ja va mostrar la poteta quan aquell “affaire” dels “5 dinamitzadors”, amiguets d’ell, i que va endossar al pressupost públic amb 50,000 EUR cadascun i mai més s’ha sabut quina feina van fer. Al noiet no se li coneix cap currículum professional al marge d’arrossegar-se pel consell comarcal i l’ajuntament i qui no ha treballat mai dignament no és de fiar. Aquest només serveix per sortir a les fotos a primer pla i fer d’activista de carrer, però cobrant…

  2. L’única manera de fer entendre a aquest noi que les regles del joc impedeixen actituds corruptes és anar a l’arrel del problema. Si hi ha algun petit indici i testimoni que hi ha hagut malversació es redacta una demanda i es porta a Fiscalia i que procedeixi amb el que calgui, multa, inhabilitació i si es necessari reixes. I si tot es tant transparent que sigui ell mateix qui ensenyi tot el que cal per desmentir, però no ho farà perque se li acabaria el “modus vivendi”

FER UN COMENTARI

*