Inici Destacats Marc Castells estén la mà a ERC per formar govern a Igualada

Marc Castells estén la mà a ERC per formar govern a Igualada

COMPARTIR

L’alcalde d’Igualada en funcions, Marc Castells, ha anunciat que aquesta setmana culmina amb Ciutadans la ronda de contactes amb les diferents formacions que van obtenir representació en les darreres eleccions municipals. Junts per Igualada va guanyar les eleccions amb el mateix nombre de vots, però l’increment de participació li va fer perdre la majoria absoluta, passant d’onze a nou regidors.

Aquesta pèrdua de la majoria absoluta l’obliga a governar en minoria o a arribar a un acord per a la investidura i, potser, de govern. Segons Castells, amb Esquerra Republicana és amb qui “ens sentim propers ideològicament” i és a la formació liderada per Enric Conill a la que ha proposat un acord per a la investidura. Castells afegeix que “a partir d’aquest gest” s’iniciaria “una negociació justa i honorable del cartipàs municipal”.

Un dels factors que justifiquen l’acord amb ERC, per a Marc Castells, és el d’aconseguir “un govern fort per governar quatre anys que no seran plàcids”, en referència a la sentència del judici al procés i a les seves conseqüències. Això si, en el futur govern “lògicament s’haurien de respectar les majories i les minories” i, tot i que amb ERC “ens podem posar d’acord en moltes coses” el programa “principal que hi ha d’haver és el que ha guanyat les eleccions de manera molt massiva”.

L’alcalde en funcions ha afegit que “amb els altres actors polítics no hi ha hagut molt entusiasme” en les seves converses.

1 COMENTARI

  1. Aquest noiet si vol fer política i parlar de “presos” i tota la parafernàlia que ja ens comença a cansar que plegui de l’ajuntament i que se’n vagi a fer d’activista en un partit i no barregi la ciutat amb la seva xenofòbia. Parlar d'”ideològicament” és voler fer el savi que no s’escau en una institució que ha de vetllar per l’ordre públic, per la neteja, per administrar les despeses i per fer ciutat. Aquest noiet té uns deliris de grandesa que li convé una bona cura d’humilitat, que el passin a l’oposició sense salari i que es busqui feina a l’empresa privada si és que algú el vol.

FER UN COMENTARI

*