Inici Societat Marc Castells assegura haver complert el 27% del seu programa electoral

Marc Castells assegura haver complert el 27% del seu programa electoral

COMPARTIR

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha exposat aquest dimecres els principals projectes que l’Ajuntament té previst endegar durant l’any 2021, en una gestió de la ciutat marcada per la pandèmia. De fet, Castells ha exposat la situació que es viu a l’Hospital Universitari d’Igualada, que “és complexa, malgrat que no té absolutament res a veure amb la que vam passar al mes de març”. Castells també ha informat que, tot i que el pic no es dona només a Igualada, ha demanat per escrit al Departament de Salut que l’informi si s’ha detectat algun canvi de patró en el contagi a la ciutat: “Demano, des de la lleialtat institucional, informació de primera mà”, ha afirmat després de dir que encara no havia rebut resposta.

Pel que fa a les actuacions municipals, un any i mig després de revalidar el govern de la ciutat, Castells ha reivindicat haver desenvolupat fins ara accions que han permès complir “amb el 27% del nostre programa electoral” i confia completar un 40% més de les actuacions entre aquest 2021 i l’any vinent. El batlle igualadí ha remarcat que “queda un 33% del programa que ja estem treballant per fer-lo realitat”.

Marc Castells ha recordat que el 2016 es va crear el Consell Municipal de l’accessibilitat, un organisme que ha generat un seguit d’intervencions que “ara permeten anunciar que abans de l’estiu tindrem el primer barri de la ciutat completament accessible per a les persones que tenen dificultats en la mobilitat, que serà el barri de les Flors”. L’alcalde ha destacat que “aquesta és una aposta inequívoca”. I ha anunciat que la setmana que ve també s’iniciaran un seguit de noves accions relacionades amb l’accessibilitat al carrer Lleida.

Castells també ha fet l’anunci de dues noves actuacions per continuar el projecte de modernització del polígon de les Comes iniciat l’any passat. La primera serà l’arranjament del carrer de Luxemburg i la segona, una nova rotonda per millorar l’accés des de la sortida 555 de l’A-2, entre l’avinguda dels Països Catalans i el carrer Dinamarca, on actualment s’està adequant una nova nau industrial de l’empresa Saltoki. L’objectiu, a llarg termini, és la renovació total del polígon en un període de deu anys.

També en l’àmbit de la mobilitat, l’alcalde ha destacat la importància del nou enllaç amb la Ronda Sud, que s’iniciarà aquest estiu. I d’altra banda, aquest mes de gener se signarà amb el Departament de Territori el Pla Director Urbanístic del Rec.

Pel que fa a actuacions immediates, Castells ha explicat que aquest dilluns s’ha signat l’acta d’inici d’obres del nou alberg de pelegrins de Cal Maco, “un projecte emblemàtic que ens permet pensar que Igualada pot tenir un projecte de turisme conjunt amb la comarca de l’Anoia. Tenim un potencial turístic brutal i fins ara ens hem mirat d’esquena amb la comarca. Ens hem d’utilitzar”. I ha afegit que “en l’època postpandèmia el turisme pot ser un punt de generació de riquesa per a la ciutat”.

Una altra actuació destacada és la renovació del Mercat de la Masuca, que s’ha de convertir en un mercat de tercera generació, que permeti la venda, l’elaboració i la degustació de productes. Les properes setmanes es disposarà ja de l’avantprojecte d’aquesta intervenció.

També a final d’aquest mes s’haurà completat el projecte executiu del nou campus de la salut que s’ha de construir al Passeig Verdaguer, un dels projectes emblemàtics per a l’impuls dels estudis universitaris a la capital de l’Anoia i que s’impulsa conjuntament amb la Universitat de Lleida. La previsió és licitar aquesta primavera el projecte, que té un cost de 6 milions d’euros, aportats per la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Igualada.

Habitatges en plantes baixes

Marc Castells també ha confirmat la intenció que en la sessió del Ple municipal del mes de febrer s’abordi la proposta de modificació del pla general per permetre que es pugui edificar i rehabilitar habitatges en les plantes baixes dels edificis als carrers no comercials de la ciutat. La proposta ja s’ha consensuat amb la Secretaria d’Urbanisme de la Generalitat i inclourà la definició de tres tipus de carrers: els comercials, els híbrids i els carrers no comercials, en què es podran edificar lliurement habitatges en planta baixa. L’alcalde confia que la proposta tindrà el suport de tots els grups municipals.

Capital Cultural 2022

A preguntes dels mitjans informatius, Castells també ha confirmat que, malgrat la situació actual de pandèmia, Igualada serà la Capital de la Cultura Catalana de l’any 2022 i que es treballarà per consensuar un programa lluït d’esdeveniments per exhibir el múscul cultural de la ciutat i, alhora, “posarem fil a l’agulla en el projecte de l’auditori, que ha de ser l’auditori d’una capital de comarca com Déu mana, de gran nivell, os es puguin fer esdeveniments i actuacions del màxim nivell. Ens hem marcat aquest repte”.

Altres projectes

Entre l’any 2021 i el 2022 L’Ajuntament té previst executar altres projectes, com el Centre Cívic Nord, els nous habitatges de lloguer de l’Incasòl, la declaració del Cementiri Nou com a Bé Cultural d’Interès Nacional, la finalització de l’Anella Verda, un gran parc infantil a costat del Parc Central, el nou centre d’innovació tèxtil a l’antic edifici de la Vives Vidal, el creixement de l’escola La Gaspar, la finalització de Cal Badia, el parc del carrer Santa Anna, el desplegament de la Via Blava, les noves zones blanques d’aparcament gratuït, l’ampliació de la Residència Pare Vilaseca, millores als parcs de Vallbona i Valldaura, a més del desenvolupament dels plans d’asfaltatge i d’arbrat i la reforma dels vestidors de les Comes.

3 COMENTARIS

 1. Si Sr. Castells, grans obres, pro les coses petites com arranjar les voreres de la ciutat i especialment les del Pla de la Massa que son de llarg les pitjors de la ciutat, res de res. Haurem de esperar un any mes i ja em portem un munt de anys esperant i mentrestant els vianants anem ensopegant i moltes vegades caient.

 2. El que s ha de fer es gastar els diners en els efectes de la pandemia, testos x la poblacio…
  Que igualada esta molt pero que momt pitjor que la mitjana catalana. Pero clar: Patge Faruk a les comes, caga tio a les comes…
  Segueixo?
  Quan van mal dades demanes lleialtat, la mateixa que et passes xl forro quan les coses van millor.
  Menys instagram i mes gestio responsable!

 3. Ara descobreixes la veritable careta d’aquest nano que fa d’alcalde? Aquest des de l’adolescència, perquè no se li coneix cap currículum professional, s’ha arrossegat per la nòmina de l’erari públic i la seva vanitat i pedanteria sobrepassa tots els límits. Aquest el que vol és sortir a les fotos en primer pla i fer la gara-gara als qui te per damunt. La ciutat i el benestar de la gent l’importa res, és només un trampolí per aquest arribista.

FER UN COMENTARI

*