Inici Destacats Maqpaper obre portes a Igualada amb un clima d’optimisme entre el sector

Maqpaper obre portes a Igualada amb un clima d’optimisme entre el sector

COMPARTIR

Maqpaper, la única fira de l’Estat espanyol dedicada al sector paperer ha obert portes aquest dimecres al matí i les tancarà aquest dijous a les 18 hores amb l’objectiu de recollir els fruits de l’expansió d’inversió que el sector paperer està vivint. A falta de les dades de tancament de l’any 2017 s’estima que el sector paperer va dedicar un 8% de la seva xifra de negoci a la inversió, sobretot buscant una millor eficiència, renovació tecnològica i vetllar pel medi ambient. Aquest important percentatge d’inversió ve precedit dels espectaculars resultats inversors del 2016 on les inversions van créixer un 85% respecte a l’any anterior i van suposar un 7,7% de la facturació del sector.

Maqpaper que se celebra cada dos anys acull una cinquantena d’expositors i hi seran representades 150 marques, que presentaran les darreres novetats tecnològiques i esperen que aquestes tinguin bona acollida entre el sector. Segons el director general d’ASPAPEL (Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró), Carlos Reinoso, “estimo que Maqpaper recollirà els fruits de l’important cicle inversor del sector” i destaca que la fira “sempre ha mantingut un alt nivell de participació de proveïdors del sector, fins hi tot els anys més difícils econòmicament parlant”. Reinoso també destacat “l’aposta decidida de Fira Igualada per aquesta fira” i augura que “enguany recolliran el rèdit d’aquesta aposta”.

Aquest dimecres durant la visita institucional, el president de Fira d’Igualada Joan Domènech ha expressat una “gran satisfacció amb l’acollida de la fira ja que s’ha arribat al públic esperat i els expositors estan molt contents”. També ha destacat el canvi al nou recinte de l’Escorxador que estat molt ben acollit. Un altre punt destacable segons Joan Domènech és “la sinergia que es produeix amb la fira-congrés Energètica, ja que el sector paperer té l’estalvi energètic com a un dels seus principals objectius”. Finalment, Joan Domenech ha destacat que “Maqpaper és la única fira del sector de l’estat i per tan és un punt de reunió de tots els professionals”

Per la seva banda, Marc Castells, alcalde d’Igualada ha volgut posar l’accent en la posada en marxa del nou espai de l’Escorxador, un “recinte modernista que atorga un toc distintiu a la fira”. Castells també ha aprofitat per recordar la “potencialitat del sector paperer del qual la comarca de l’Anoia n’és i n’ha de ser referent”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*