Inici Destacats El manteniment de l’escola de l’Ateneu enfronta ERC i Junts per Igualada

El manteniment de l’escola de l’Ateneu enfronta ERC i Junts per Igualada

COMPARTIR

La incorporació de l’escola de l’Ateneu Igualadí a la xarxa pública a partir del proper curs arriba acompanyada d’un enfrontament entre el grup municipal d’ERC i el govern de Junts per Igualada.

ERC recorda que “a totes les escoles públiques de Catalunya, a totes, sense excepció, el conserge el paga l’ajuntament” i consideren “increïble” que després d’aconseguir que l’Ateneu Igualadí sigui la 2a escola de tota Catalunya que es converteix en pública “ara l’alcalde d’Igualada digui que no vol pagar el conserge del centre”, en referència a unes declaracions de Marc Castells al voltant dels costos que ha d’assumir l’ajuntament en el cas dels centres públics.

Enric Conill proposa “fer una reunió amb el Departament d’Educació [que gestiona ERC] per resoldre-ho, ens proposem per ajudar a desbloquejar la situació” ja que si no es resol “l’Ateneu no podrà començar el curs escolar perquè l’ajuntament es nega a pagar el conserge i el manteniment”. Conill recorda que “l’article 164 de la LEC diu que la conservació, manteniment i vigilància a les escoles ho ha d’assumir Ajuntament.” En aquesta línia Conill explica que “el compromís del Departament d’Ensenyament és altíssim amb Igualada i ha complert amb escreix amb les necessitats educatives del territori construint un nou institut, convertint una escola en pública i cedint la titularitat pública de la llar d’infants” per aquest motiu el cap de l’oposició reclama que “el govern municipal també estigui a l’alçada i faci el que li pertoca: garantir que l’Escola Ateneu es podrà obrir. Sinó, seria una irresponsabilitat altíssima”.

Junts per Igualada acusa ERC de defensar «més el seu partit que els interessos de la ciutat»

El govern de la capital de l’Anoia lamenta, per la seva banda, que el grup municipal d’ERC «es mostri, novament, més interessada a defensar els interessos d’una conselleria del seu partit que els de la seva ciutat».

Junts per Igualada ironitza amb el compromís «altíssim» que Enric Conill atribueix al Departament d’Educació amb la ciutat. Segons Junts, Educació té un deute amb l’ajuntament d’1,2 milions d’euros, corresponents als ensenyaments artístics des del curs 2017-2018 fins l’actual inclòs.

El partit de Marc Castells acusa ERC de demagògia quan adverteixen que «l’Ateneu no podrà començar el curs escolar perquè l’Ajuntament es nega a pagar el conserge i el manteniment» i rebaten que el manteniment s’ha de regular en un conveni, que s’està negociant, i que declaracions públiques com la seva [del regidor d’ERC Enric Conill] no ajuden a concretar».

Junts reivindica la seva aposta per l’educació en les diferents etapes i afegeix que «també ens agradaria que des d’ERC es defensi amb la mateixa contundència totes les escoles d’Igualada, també les concertades, quan són tractades arbitrariament per la Generalitat».

FER UN COMENTARI

*