Inici Societat Una manifestació recorre Igualada per denunciar la manca de pediatres

Una manifestació recorre Igualada per denunciar la manca de pediatres

COMPARTIR

Una manifestació ha recorregut aquest dissabte el centre d’Igualada per reclamar més pediatres a la comarca de l’Anoia. Un centenar de manifestants ha sortit prèviament des de Vilanova del Camí, des d’on s’han sumat a la concentració al Passeig Verdaguer d’Igualada.

La manifestació d’aquest dissabte sorgeix d’una iniciativa espontània a les xarxes socials d’un grup de quatre mares indignades amb l’atenció a diferents serveis de pediatria de la comarca. Ara el moviment guanya en visibilitat pública i en paral·lel ha recollit ja més de 4.000 signatures que volen fer arribar al Parlament de Catalunya per ser escoltats.

La situació que viuen els pares de l’Anoia, asseguren, és “precària, deficient i pèssima” per la manca de professionals a la comarca. Tot i que la ràtio estableix un pediatra per cada 1.200 nens, a la comarca afirmen que hi ha només set pediatres per a uns 21.000 nens. En faltarien, segons els seus càlculs, pràcticament el doble.

“Necessitem una solució viable, estable, eficient, professional i competent”, recita el manifest que han elaborat els pares i mares afectats. La portaveu del grup, Gemma Ceron, assegura que part de la solució passa també per la millora de les condicions laborals dels professionals sanitaris “perquè vulguin treballar al servei públic de la comarca”.

Al crit de proclames com “amb els nostres fills no es juga” o “salut pública i de qualitat”, unes 200 persones han recorregut el centre de la capital de comarca per mostrar el seu enuig. En el cas d’Igualada, els pares expliquen que hi ha només tres pediatres per atendre uns 6.000 nens.

Aquesta proporció, detalla Ceron, provoca que es facin llargues cues als ambulatoris o a l’hospital, on molts pares s’acaben adreçant per la complexitat que els suposa ser atesos a la primària. També denuncien errors de diagnòstic pel fet que “moltes vegades” són altres professionals que no són experts en pediatria els que atenen els infants.

En un ambient festiu que han encapçalat els membres d’Energia Positiva, l’escola dels Protons, la manifestació ha acabat a l’Ajuntament d’Igualada, al que han retret manca de suport del consistori a la seva causa. En un manifest han agraït el suport dels ajuntaments de Montbui, Òdena i Vilanova i han denunciat que l’Ajuntament d’Igualada “no ens ha atès i ens volia posar pals a les rodes per fer aquesta manifestació”.

Els manifestants també han reclamat a la consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, que “com a mare prengui l’assumpte com a primordial, urgent i amb extrema sensibilitat”.

Redacció / ACN

FER UN COMENTARI

*