Inici Societat Manifestació a Igualada per denunciar l’emergència climàtica

Manifestació a Igualada per denunciar l’emergència climàtica

COMPARTIR

Més d’un centenar de persones es van manifestar divendres pels carrers d’Igualada per denunciar l’emergència climàtica. La protesta s’emmarca en el moviment estudiantil ‘Fridays for Future’, que també es va mobilitzar en ciutats com Sabadell, Berga o Mataró. Aquestes accions donaven el tret de sortida a una setmana de mobilitzacions pel clima, que culminarà el pròxim 27 de setembre amb una vaga convocada a nivell mundial.

Els joves de l’Anoia s’han manifestat pels carrers de la capital per fer sentir la seva veu i conscienciar els ciutadans que l’emergència climàtica és un problema que afecta tothom.

Els participants d’aquesta marxa s’han concentrat a la cruïlla entre el Passeig Verdaguer i el Carrer de Sant Magí i s’han desplaçat pels carrers del centre de la ciutat fins la Plaça de l’Ajuntament. Molts d’ells anaven amb pancartes i lemes sobre la crisi climàtica.

En arribar a la plaça s’ha llegit un manifest que ha recordat que d’acord amb un dels principals punts de l’informe IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change, de l’ONU), el 2030 serà un punt de no retorn davant l’escalfament global i la crisi climàtica.

Alhora ha alertat que si la tendència no canvia l’any 2050 “hi haurà més plàstics que peixos al mar”, ja que només un 14% dels materials que es depositen al contenidor groc es reciclen.

El text també assenyala que hi ha més d’un milió d’espècies en perill d’extinció i considera que l’actual sistema de vida capitalista i consumista n’és el responsable. “Volem mesures sòlides, efectives i a curt termini a les nostres ciutats”, expressa el text que lamenta que “un dia es decreti l’emergència climàtica i l’endemà és reclami el Quart Cinturó”.

Alhora assenyala que la humanitat i la biosfera estan sent sacrificades perquè un reduït nombre de persones pugui continuar acumulant injustament grans quantitats de diners i riquesa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*