Inici Cultura Manel Ferrer tanca el club de còmic de la Biblioteca d’Igualada

Manel Ferrer tanca el club de còmic de la Biblioteca d’Igualada

COMPARTIR

«A tots els dibuixants ens van passar moltes coses, amb la censura; jo vaig tenir judicis fins i tot quan ja havia començat la democràcia!». Aquest va ser un dels molts records que va compartir el prolífic dibuixant, guionista i editor Manel Ferrer (Súria, 1940) amb els assistents a la trobada que es va fer dimecres passat a la Biblioteca Central d’Igualada. Des dels anys setanta, milers i milers de pàgines plenes d’historietes porten el segell d’aquest artista que ja de ben jovenet, va agafar full i llapis per començar a retratar el seu entorn en clau d’humor. Pàgines de revistes tan conegudes com Cavall Fort, El Papus, Barrabàs i El Jueves. «Quins temps, aquells! He fet tantes coses que ja ni me’n recordo!». Una de les seves creacions més conegudes va ser la sèrie protagonitzada per la parella Manolo i Irene, humorisme eròtic en estat pur. «Sempre he començat una historieta sense saber com l’acabava», va recordar Ferrer, que es passava un munt de nits despert treballant fins a altes hores de la matinada. Però sempre amb un somriure, «perquè vaig aconseguir treballar del que m’agradava i a més a més fent els guions i les revistes senceres!». I és que en aquells temps les revistes d’humor tenien molts lectors i grans noms que ja passaran a la història com Oscar, Ivà o Jan, a més de Manel Ferrer, que va utilitzar un munt de pesudònims com Elferre o Manelet.

A més de l’humorisme pròpiament dit, Manel Ferrer també va fer altres històries, com col·leccions de cromos, acudits per a revistes estrangeres i creacions molt especials com una còpia que li van demanar de l’Astèrix. El dibuixant va aprofitar la trobada per portar una bona tria de dibuixos originals que conserva com un tresor, «això que n’he perdut molts, també!», va comentar amb un humor que, als seus 78 anys, no ha perdut gens ni mica.

Aquesta trobada va servir per tancar el curs del Club del còmic de la Biblioteca, que es va posar en marxa fa un parell d’anys i que ha servit per reivindicar aquest gènere entre el públic adult i per donar a conèixer l’àrea de còmics per adults, que ja compta amb més de 1700 volums.

f="http://bit.ly/2HoAuly" target="_blank" rel="noopener noreferrer">

FER UN COMENTARI

*