Inici Núria Vinyals Mama, per què hi ha llaços grocs al carrer?

Mama, per què hi ha llaços grocs al carrer?

COMPARTIR

Núria Vinyals

Us han fet alguna vegada aquesta pregunta?

Heu sentit algun infant encuriosit pel fet que a fanals, a terra, a bolsos, solapes de camisa… la gent llueixi llaços grocs?

La resposta ha de ser senzilla i veraç. No ens enredem a donar voltes i exposar una resposta que creiem més apropiada i entenedora a la ment infantil.

Heus aquí una explicació que considero apropiada.

Els llaços grocs signifiquen amistat, pensar en un altre que ho està passant molt malament.

A Catalunya hem començat a posar llaços grocs perquè hi ha famílies que tenen algú de casa seva a la presó.

La presó és un edifici molt gran amb habitacions tancades amb clau i qui hi va no en pot sortir en molt temps i no pot anar a casa seva ni fer les coses que els agraden.

Aquests que estan a la presó tenen molts amics que els consideren bones persones i que no haurien de ser a la presó. La resta de gent que està tancada és perquè un jutge diu que han fet malifetes.

I per què són a la presó? Doncs perquè pensen diferent dels qui ara manen a Espanya.

En comptes de parlar i entendre’s, els castiguen perquè deixin de tenir la seva opinió. A la presó hi tenim els qui fins ara manaven a Catalunya perquè van preguntar a la gent si volien que Catalunya continuï essent Espanya o no. També hi ha dos nois que organitzen les manifestacions per la Diada i algun altre dia.

A Catalunya hi haurà llaços al carrer mentre tinguem amics i amigues a la presó.

També hi ha gent que no els agraden els llaços del carrer i els arrenquen.

Són persones que no accepten l’opinió dels altres, que consideren la seva opinió la millor i la que hauria de tenir tothom.

A Catalunya hi haurà llaços al carrer mentre tinguem gent de bona voluntat a la presó i l’exili. Fins que cadascú sigui a casa seva i tothom puguem viure en pau i llibertat. Llibertat d’acció i de pensament, sempre amb respecte als altres.

El que hauria de preocupar a Espanya és que a Catalunya hi ha llaços que s’han trencat per sempre, i no em refereixo als grocs que hi ha al carrer o a la meva solapa, em refereixo als llaços que uneixen les persones, sorgeixen dels sentiments i l’amistat.

Espanya ja ha perdut gran part dels catalans i podran obligar-nos a estar, però mai a ser.

COMPARTIR

10 COMENTARIS

 1. Ostres, adoctrinament en estat pur…
  Pobres criatures, ha de ser molt dur haver d’aguantar cada dia del món, a casa i a l’escola, aquest enfilall de troles i tergiversacions sense poder defensar-se’n. Em recorda l’època que ens feien aprendre de memòria el catecisme, perquè està ben clar que la penya separatista ha degenerat en secta religiosa. Esperem que alguns d’aquests infants desenvolupin amb el temps el sentit crític del qual estan mancat sons pares, pobres il·lusos inroxicats any rere any per la propaganda vomitada nit i dia pels multimilionaris mitjans del règim.

 2. No tenen vergonya hi la seva ignorància només la poden traslladar als pobres infants, talment com ara farà un any els posaven al mig de la carretera per aturar els cotxes en la mal anomenada «aturada». Són uns irresponsables que han ridiculitzat i destrossat la solvència d’aquest pais. A la canalla els haurien de dir la veritat que quan posen a la presó algú és perquè ha fet alguna cosa malament, i aquests que ara hi són va voler pervertir la voluntat de tot un país. La gran mentida de dir que estan empresonats perquè no pensen com els altres és tan evident com que qui ha escrit aquest disbarat també hauria d’estar pres? un argument demencial! Tot aquest muntatge del «procés» només serveix perquè uns quants, aprofitant la divisió dels ciutadans es pugui aprofitar de càrrecs i prebendes, pero la valentia dels profetes es va demostrar l’endemà fugint en una nit de fosca amagats en un maleter d’un cotxe. La canalla ha de saber que hi ha un ordre i unes lleis i qui les incompleix va a presó, i un càrrec públic encara amb més motiu ha de donar exemple.

  • Subscric completament el seu comentari, Mireia, i celebro que a l’Anoia, malgrat la propaganda asfixiant i continua, malgrat les preocupants desfilades amb torxes i d’altres insults a la intel·ligència, encara quedin persones assenyades i amb sentit crític. Un cop d’estat és un delicte molt greu que s’ha de pagar amb la presó: això s’hauria d’ensenyar a la canalla. I també caldria que aprenguessin que embrutar l’espai públic amb simbologia política partidista, menyspreant els milions de persones que no pensen com ells, és una cosa molt lletja i poc democràtica.

   • Gràcies Josep la solidaritat argumental és mútua. Sens dubte la gent que respectem la història d’aquest país i venerem la categoria d’aquells veritables «polítics» que amb intel·ligència, esforç i resistència van fer possible una convivència en progrés, tenim clar que aquesta colla d’irresponsables que des de fa uns anys estan al davant de les institucions han fet un mal tremend a Catalunya que tardarà molt temps en recuperar-se. Aquests desaprensius han segrestat les emocions de la bona gent, mitjançant l’engany i la mentida, perquè sense això, aquests hiperventilats estarien a l’atur.

 3. Quin argumentari més pobre. Cada dia la devallada es més evident. Si us plau, tornem a la normalitat, deixem a la quitxalla tranquila i fem pais desde la responsabilitat.

 4. Per molt que no estigueu d’acord amb l’article, és un fet provat que hi ha gent a la presó des de fa un any (i a l’exili) i sense judici! Si l’explicació de l’article no us convenç (a mi sí), trobo de mal gust criticar tota la ideologia independentista. On és la llibertat d’expressió i d’associació? «No estic d’acord amb les teves idees, però defensaré sempre el teu dret a expressar-les», Voltaire, 1694-1778

 5. Mireia, Pere, Josep, entenc no heu estat pares, jo entenc i permeto la diversitat d’opinions,sense la desqualificació, i m’agrada la comunicació sincera amb els fills.
  Els nanos pregunten, i volen veritats, i sobretot coherència, i no és fàcil enredar-los.
  Em sembla ben explicat Núria, només afegiria que davant la falta de democràcia, diàleg, amb l’utilització de la violència i dels jutges, i amb els empresonaments injustos i manipulatius, som molts els que estem enfadats, i en una societat democrata, que no és la de l’estat espanyol, és permet expressar el descontantament.

 6. M’agrada l’escrit!!! Potser perque sóc una mare d’aquestes que dieu, adoctrinadora, ignorant i que no tinc vergonya. Porto llaç groc, vaig amb la meva família a manifestacions i les meves filles criden paraules com llibertat quan juguen. Intento acompanyar-les des del respecte, la llibertat i l’amor. No vull que creixin en aquesta normalitat que dieu que teníem, amb aquests veritables polítics que fan complir les lleis i l’ordre i que vosaltres tant trobeu a faltar.Al contrari que vosaltres, no em molesta que hi hagi gent que no pensi com jo, només faltaria, ni m’ofenen banderes i cants amb els que no m’identifico. Això també els hi explico, que no tothom és igual ni pensa el mateix!! El que no suporto i m’enfada són les mentides i els disbarats que dieu!!! Ja n’hi ha prou!! Adoctrino i seguiré adoctrinant, cadascú a casa seva fa el que vol!!! Mentre hi hagin llaços grocs, els seguiré explicant a les meves filles que hi ha bona gent injustament a la presó, gent que lluita perquè elles puguin créixer i ser felices en un país diferent del que tenim!!!

 7. Sembla que els tres últims comentaris són el testimoni del despertar de les tres maries… tanmateix val a dir que davant el fanatisme de baix nivell és difícil fer un intent de diàleg intel·ligent. Segurament un nano entenimentat amb una vegada que se li expliqui que la gent va a la presó quan incompleix la llei, que la gent se li allarga la presó preventiva quan els seus col·legues han fugit covardament, quan se’ls explica que la paraula exili aplicada a uns fugitius és un insult als que veritablement durant la història varen haver de suportar dures condicions exiliats, quan se’ls explica que aquest país s’ha guanyat a pols la reconstrucció de la seva personalitat via escoles en català i autogovern i ara uns irresponsables ho estan destrossant tot només pels seus interessos, quan se’ls explica que un personatge nefast amb un currículum de literatura ofensiva i insultant, l’han nomenat «a dit» president de la generalitat i que en lloc de governar es dedicar a atiar l’odi, la divisió i fer d’agitador… Evidentment la mirada del nen veurà que aquells que els expliquen mentides ho fan perquè no poden negar l’evidència de la veritat. I als que ja són grandets dir que «l’agitació entela la visió».

  • La falta de respecte i d’educació ve sempre de la mateixa banda. Gràcies!!! Gent com tu m’anima dia a dia a seguir lluitant i a creure en el que estem fent!! Segueix així que d’aquesta manera cada vegada serem molts més!!!

FER UN COMENTARI

*