Inici Societat El magatzem logístic d’aliments de l’Anoia es posarà en marxa el febrer

El magatzem logístic d’aliments de l’Anoia es posarà en marxa el febrer

COMPARTIR

Divendres passat va tenir lloc a la sala de petit format Mont-Àgora l’acte de presentació del nou centre logístic d’aliments per a la comarca de l’Anoia, que es troba ubicat a Montbui, sota gestió de l’entitat Artesanas de Corazón.

L’acte va comptar amb la presència del masquefí Xavier Boquete, president de l’ens impulsor del projecte, el Consell Comarcal de l’Anoia. No hi van faltar diferents alcaldes de municipis anoiencs, encapçalats per l’amfitrió, el montbuienc Teo Romero. També hi van assistir destacades personalitats en representació de Banc dels Aliments (el seu director Lluís Fatjó), representació de Fundació La Caixa i personal tècnic i de gestió dels diferents centres de repartiment d’aliments de la comarca.

L’acte va ser coordinat per l’entitat montbuienca “Artesanas de Corazón”, que s’encarregarà de la gestió del nou magatzem logístic. El seu president, Salvador Morodo, va ser l’encarregat de presentar i conduir la sessió, “una presentació del projecte, però en cap cas una inauguració”, en paraules del mateix Morodo. El president d’Artesanas de Corazón va recordar que “el magatzem logístic es mantindrà i funcionarà d’acord a un conveni de col·laboració a cinc bandes entre el Banc dels Aliments, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Fundació La Caixa, la Diputació de Barcelona i l’entitat Artesanas de Corazón”. També hi estaran adherits els municipis anoiencs que així ho desitgin. Com va explicar Salvador Morodo, “ara mateix tenim 18 ajuntaments adherits ja al nostre projecte, 10 que ho faran en els propers dies i 4 que s’ho estan pensant”. L’objectiu és que a partir del mes de febrer pugui ser plenament operatiu el Magatzem Logístic d’Aliments de l’Anoia. Segons Salvador Morodo, el magatzem està ara mateix al 60 per cent”. El responsable d’”Artesanas de Corazón” va agrair també el suport de Fundació La Caixa, “gràcies a la qual disposem d’una furgoneta, bàsica per a aquest projecte”. Des del magatzem logístic es farà la gestió i distribució dels aliments rebuts, sempre amb criteris d’aprofitament màxim dels productes (tant de producte fresc com sec) i de repartiment arreu del territori.

L’alcalde montbuienc Teo Romero va donar la benvinguda als assistents i va agrair la tasca de totes les institucions i persones que fan possible aquest projecte de magatzem logístic d’aliments per a l’Anoia. Romero va lloar la destacada tasca de l’entitat montbuienca “Artesanas de Corazón”, una associació “que des del voluntariat s’ha anat guanyant un lloc molt important en la societat civil montbuienca”. Romero va valorar com a positiu un projecte que “permetrà optimitzar recursos a les diferents administracions i que és del tot beneficiós per al territori”. Cal dir que l’Ajuntament de Montbui ha col·laborat amb aquest projecte assumint també les despeses de rotulació de la furgoneta i el nou magatzem logístic.

Xavier Boquete en representació del Consell Comarcal de l’Anoia, ens que ha impulsat el projecte, va remarcar que “el Consell és una eina al servei dels municipis. Sumem per poder fer arribar a tots els municipis. Des del Consell hem cregut en aquesta proposta, que arribarà als ciutadans a través dels respectius serveis socials”.

Des de la Fundació Banc l’Aliments, Lluís Fatjó va assenyalar que “lluitem contra el malbaratament alimentari i a la vegada donem una ajuda bàsica molt important a aquells col·lectius que ho necessiten. El Banc treballa en xarxa i tenim clar que podem ser més eficaços a partir de la descentralització. Felicito a la comarca de l’Anoia, que ha estat capaç d’organitzar-se. Amb aquest magatzem regulador estalviem despeses de transport, millorem l’eficiència, i podrem arribar a més persones, de més municipis”.

La trobada, que va comptar amb una cinquantena d’assistents, va finalitzar amb diferents preguntes i intervencions dels assistents. En acabar, aquells que ho van desitjar van poder desplaçar-se fins el magatzem logístic, que està ubicat en una nau de la Ronda Anoia, molt a prop de l’accés a Montbui pel pont de Vista Alegre.

FER UN COMENTARI

*