Inici Destacats L’urbanisme i la participació centren el segon ‘ple ciutadà’ de la Pobla...

L’urbanisme i la participació centren el segon ‘ple ciutadà’ de la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

El passat 23 de febrer, es va celebrar el segon “ple ciutadà” a la Pobla de Claramunt, organitzat pels grups de l’oposició com a mesura de protesta per la reducció de la periodicitat dels plens. Hi van participar els regidors dels grups Participa #volemunapoblamillor, Junts per la Pobla/Cp, ERC/Am i veïns del municipi, però no hi va assistir cap regidor del govern del PDeCAT, als quals havien convidat.

La reunió va començar amb una benvinguda i un resum del recorregut que havia tingut les mocions aprovades per unanimitat a la primera sessió del ple ciutadà i que posteriorment van ser presentades al Ple municipal i rebutjades amb els vots en contra dels regidors del PDeCAT.

Tot seguit, el regidor d’ERC va presentar la moció a favor d’agilitzar el redactat del POUM i millorar el procés participatiu mitjançant una consulta popular abans d’aprovar-lo inicialment pel Ple. El regidor va argumentar que aquest procés fa molt anys que està en marxa i que l’alcalde havia fixat l’any 2017 per la seva aprovació. L’oposició assenyala que aquest termini no s’ha complert i que en els darrers mesos s’han aprovat modificacions i projectes urbanístics “denotant una falta de política d’organització territorial”, segons l’oposició. La moció va ser aprovada per unanimitat.

Després va ser el moment del regidor de Junts per la Pobla-CP, que va presentar la proposta d’estudi d’un camí per vianants i ciclistes per comunicar el nucli del municipi amb el polígon industrial de Plans d’Arau i els serveis que estan ubicats en aquella zona. Aquesta proposta vol aprofitar el projecte de Via blava per incorporar un camí per comunicar les dues parts del terme municipal de forma segura. La moció va ser aprovada per una gran majoria amb l’abstenció d’una persona del públic.

Per finalitzar les mocions dels grups de l’oposició, Participa #volem una pobla millor, va presentar una moció per instar a l’Ajuntament a incloure una partida al pressupost d’aquest any 2018 que pugui incloure propostes fetes pels veïns de la Pobla. La moció va ser aprovada per unanimitat.

Després de la presentació i votació de les mocions, el públic va proposar dubtes i propostes a realitzar al Ple Municipal. Els veïns van proposar de presentar mocions perquè la Pobla de Claramunt es signifiqui com a municipi de la república catalana, van proposar que l’ajuntament ofereixi terrenys per tal de construir un institut de secundaria i van expressar els seus dubtes sobre la fàbrica de pèl·lets Els regidors van explicar quines preguntes s’havien fet a l’equip de govern sobre aquest temes i les respostes que els hi havien donat, “sorprenents”, segons l’oposició.

Els grups de l’oposició es van comprometre a presentar els dubtes expressats en aquesta reunió al proper ple i anuncien que el tercer “ple ciutadà” es celebrarà al llarg del segon semestre de l’any.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*