Inici Festes L’ou com balla obre el Corpus a Igualada

L’ou com balla obre el Corpus a Igualada

COMPARTIR

El tradicional Ou com Balla ha tornat a instal·lar-se a la font de la Plaça Pius XII d’Igualada amb motiu de la celebració del dia de Corpus. Els orígens d’aquesta tradició típica catalana, que consisteix en fer ballar un ou buit a una font decorada amb motius florals, estan documentats des de l’any 1440. A Igualada, la comissió de festes del Barri de la Font Vella en té cura des dels anys 70.

La festivitat de Corpus Christi tindrà els seus actes festius propis a la Parròquia de la Sagrada Família d’Igualada. L’Església recorda festivament en aquesta solemnitat la institució per part de Jesús del sagrament de l’Eucaristia.

A les 10 del matí estan convocats els feligresos i els veïns per tal de confeccionar les catifes de flors pel pas de la processó. Es fa una crida a la participació a tothom qui vulgui col·laborar en les tasques de decoració.

A 2/4 de 7 de la tarda se celebrarà l’Ofici Solemne i concelebrat. La part musical anirà a càrrec de la Schola Cantorum d’Igualada. La col.lecta anirà dirigida a Càritas, essent la festa del Corpus la postulació del ‘Dia de la Caritat’. La parròquia també informa que durant el dia se celebraran misses a 2/4 de 10 del matí i a 2/4 de 12.

La processó, al vespre

Acabada la missa, cap a 2/4 de 8 del vespre, sortirà de la Sagrada Família la Processó d’homenatge de la ciutat a l’Eucaristia. El Santíssim Sagrament, en la Custòdia, serà portat sota tàl.lem. Acompanyarà la banda de música del Corpus Christi. Hi participaran nens que han fet la Primera Comunió enguany, i es fa una crida a tots els infants igualadins –que també l’hagin fet aquests dies- que hi participin, amb els seus vestits propis. El recorregut serà el següent: carrer Pierola, plaça de la Sardana, carrer Doctor Flèming, carretera de Manresa, Avinguda Barcelona, carrer de Sant Magí, carrer rei Ferran, carretera de Manresa i retorn a la Parròquia. Al llarg del recorregut, que quedarà tallat al trànsit, s’han previst uns quants altars, preparats per diverses entitats, des d’on s’impartirà la benedicció. S’acaba en el monumental altar parroquial, a la placeta al voltant de l’església, on hi haurà les vistoses catifes de flors. A la parròquia es vendran ciris per acompanyar el seguici processional.

Càritas demana ajuda en aquesta diada

Les col·lectes que es realitzaran aquest diumenge en motiu de la festivitat de Corpus Christi, a totes les parròquies i esglésies, es dedicaran a Càritas, ja és la postulació del ‘Dia de la Caritat’. Amb el lema “Cridats a ser comunitat” es fa una crida a la solidaritat de tothom, especialment davant la situació de cronificació de la pobresa que es viu a la nostra ciutat i comarca.

FER UN COMENTARI

*