Inici Destacats L’ou com balla inicia les celebracions de Corpus a Igualada

L’ou com balla inicia les celebracions de Corpus a Igualada

COMPARTIR

El tradicional Ou com Balla ha tornat a instal·lar-se a la font de la Plaça Pius XII d’Igualada amb motiu de la celebració del dia de Corpus. Els orígens d’aquesta tradició típica catalana, que consisteix en fer ballar un ou buit a una font decorada amb motius florals, estan documentats des de l’any 1440. A Igualada, la comissió de festes del Barri de la Font Vella en té cura des dels anys 70.

Els actes tradicionals de Corpus Christi a Igualada, a la parròquia de la Sagrada Família, enguany se simplifiquen a causa de la coincidència de la festa amb la revetlla i el pont festiu de Sant Joan. Diumenge 23, a les 11 del matí, Missa Solemne presidida per Mn. Xavier Bisbal. Hi són convocats tots els infants que han fet la Primera Comunió enguany a la ciutat.

A les 12 del migdia, breu Processó d’homenatge a l’Eucaristia (avinguda Barcelona i carretera de Manresa) i acte eucarístic. Hi haurà un altar al carrer Sant Magí i un altre a la placeta parroquial.

La parròquia informa que l’horari de misses del diumenge serà 2/4 de 10 del matí, 11 del matí i 8 del vespre (no se celebrarà la de les dotze). La col·lecta de tots els temples anirà dedicada a Càritas, essent la postulació del ‘Dia de la Caritat’.

FER UN COMENTARI

*