Inici Destacats L’organista Joan Paradell oferirà el Concert d’Any Nou d’Igualada

L’organista Joan Paradell oferirà el Concert d’Any Nou d’Igualada

COMPARTIR

El dimecres 4 de gener,  a les 6 de la tarda, la Basílica de Santa Maria d’Igualada acollirà el Concert d’Any Nou, a càrrec de l’organista Joan Paradell i Solé, organitzat pel Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.

El programa que porta per títol “Bach…. i els aniversaris” i inclourà aquest any peces de Bach, Franck, Perosi, Torres i Just i l’entrada serà gratuïta.

Joan Paradell i Solé és organista Emèrit de les Celebracions Litúrgiques del Sant Pare i de la Capella Musical Pontifícia “Sixtina” del Vaticà). Paradell va començar els estudis musicals a la seva ciutat natal, Igualada, amb el gregorianista P. Albert Foix, i al Conservatori Municipal amb els Mestres Josep M. Oriol i Murt, Josep M. Oriol i Llanas i Teresa Roig.  Posteriorment estudià orgue amb la professora Montserrat Torrent al Conservatori Superior de Música de Barcelona. El 1973 es va traslladar a Roma per continuar els seus estudis d’orgue i composició amb el Mestre Monsenyor Valentí Miserachs, i es diplomà, sota la seva direcció, en orgue i composició organística. Ha realitzat nombrosos concerts arreu del món.

L’any 2021 li va ser atorgat pel Papa Francesc, l’Augustae Crucis insigne pro Ecclesia et Pontifice pel seu compromís i dedicació a l’església i al Sant Pare.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*