Inici Destacats L’oposició de Vilanova qualifica el govern d”incompetents’ i els acusa d’anar ‘a...

L’oposició de Vilanova qualifica el govern d”incompetents’ i els acusa d’anar ‘a cops d’improvisació’

COMPARTIR

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Vilanova del Camí (V365, ERC i CiU) han sortit al pas del comunicat de l’equip de govern i l’acusen en un comunicat conjunt de “no assumir les seves responsabilitats” i de pretendre culpar l’oposició “de la seva nefasta gestió”.

Per a l’oposició, en quatre mesos el govern “ha aconseguit fer trontollar la bona dinàmica en la gestió municipal i la tranquil·litat ciutadana que fins aleshores es respirava al nostre municipi” i asseguren que “han incidit en confrontar als veïns i generar un ambient d’inseguretat que ataca directament a la vulnerabilitat de les persones”. Posen com a exemple el projecte de carrer Cervantes, on “gràcies a la pressió popular, s’ha pogut frenar aquesta injustícia i posar seny a una situació insostenible”.

Els grups centren les seves acusacions en el procés de remunicipalització del servei de neteja d’edificis, que troben “un error”, perquè “està demostrat que, externalitzar els serveis surt molt més a compte tant a nivell econòmic com a nivell de gestió i coordinació” i reivindiquen que així ho fan “la majoria d’Ajuntaments”. Les opcions que defensen són la subrogació o “continuant amb el model de gestió que fins ara ha funcionat a la perfecció”, tot i que asseguren que “l’equip de govern mostra una vegada més la seva incapacitat i la seva falta de coherència al permetre que 23 dones es quedin al carrer”. I tot plegat, amb un “afany d’estalviar” amb decisions que no justifica la “bona salut” de les finances municipals, almenys fins que van deixar el govern, puntualitzen.

La subrogació del personal “és jurídicament possible i només depèn de la seva decisió política”, sostenen des de l’oposició, que han recorregut contra la Relació de Llocs de Treball i contra l’oferta pública que planetja l’Ajuntament de 23 noves places de peó de neteja. L’oposició matisa que “l’únic requisit legal per dur-la a terme, és que han d’absorbir la totalitat de la plantilla” i apunten que “no voldríem haver de pensar que el motiu per descartar la subrogació, és que realment no la volen absorbir en la seva totalitat”.

Vilanova365, ERC i CiU consideren “del tot pervers” anunciar que es crearan llocs de treball municipals “quan al mateix temps deixen a l’atur a 23 dones vilanovines que porten molts anys desenvolupant la seva feina al municipi i que, per les seves característiques personals, els hi resultarà molt complicat trobar una altra feina o presentar-se a les proves que ha proposat l’Ajuntament”. També acusen membres de l’equip de govern d’intentar “atemptar contra el dret legítim de manifestació o de lliure expressió que tenen aquestes treballadores o els col·lectius que els donen suport”, un fet que troben “inadmissible”.

Pel que fa les acusacions de manipular els col·lectius afectats, l’oposició reivindica que “hem estat sempre al servei de les persones i hem defensat sempre les causes justes, ara ens toca fer-ho des de l’oposició” i creuen que el govern vilanoví de PSC, VA, IPV i DECIDE “està demostrant que no estan a l’alçada, que són uns incompetents i que governen a cops d’improvisació”. Asseguren que “estan desenvolupant una política tan lamentable que quan no tenen sortida responsabilitzen de tot a l’anterior equip de govern i no tenen ni la valentia ni la humilitat de reconèixer que s’estan equivocant” i conclouen el comunicat demanant que “deixin de fer oposició de l’oposició i governin bé d’una vegada, tot i que pensem que potser això és demanar massa”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*