Inici Destacats L’oposició tomba les modificacions a la taxa per residus de Calaf

L’oposició tomba les modificacions a la taxa per residus de Calaf

COMPARTIR

El ple extraordinari del passat dilluns va rebutjar l’augment de la taxa de gestió de residus i les bonificacions que preveia per als usuaris que realitzessin correctament la selecció selectiva, amb sis vots en contra de CiU i GIC-VV i cinc a favor Junts per Calaf – AM.

Les modificacions preveien un augment del 8% de l’import a causa l’increment del 10% de les tones a l’abocador que hi ha hagut el darrer any. Per compensar l’increment, es va proposar bonificar amb un 10% de la taxa els usuaris que portessin 12 residus diferents a la deixalleria al llarg de l’any; i si en portaven 24, la bonificació hagués estat del 15% de la taxa.

El grup municipal GIC-VV va considerar que pujar la quota no era la mesura adequada i va proposar la implementació de la recollida porta a porta, una proposta de l’equip de govern va retirar recentment després que els dos grups de l’oposició el rebutgessin en tres plens d’enguany. Convergència no va considerar coherent l’increment d’un 10% del preu al·legant la presència d’un Tècnic de Medi Ambient a l’Ajuntament que gestiona el funcionament de la recollida de residus i la deixalleria.

En el ple extraordinari es van presentar altres ordenances fiscals. L’única que es va rebutjar va ser la modificació de l’impost de béns immobles (IBI), que preveia bonificar els pisos de protecció oficials fins al 50% de la quota íntegra de l’impost durant tres anys; els dos grups de l’oposició hi van votar en contra. Les actualitzacions de preus públics – tret del de les fires– i la modificació de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica es van aprovar amb els vots a favor de Junts per Calaf, l’abstenció de CiU i el vot en contra del GIC-VV.

Es va celebrar un segon ple en què es va debatre, com a punt extraordinari i urgent, la moció de rebuig a l’article 155 que vol suspendre l’autonomia de Catalunya, que ja han aprovat més de 700 consistoris catalans. L’Ajuntament de Calaf va aprovar la moció amb els vots a favor de Junts per Calaf i CiU i l’abstenció de GIC-VV.

FER UN COMENTARI

*