Inici Destacats L’oposició qüestiona al ple els dos alcaldes càrrecs de confiança de Marc...

L’oposició qüestiona al ple els dos alcaldes càrrecs de confiança de Marc Castells

COMPARTIR

Tot i que es va fer públic al final del mes d’agost, el nomenament de l’alcalde de Castellolí, Joan Serra (ERC), i el de Veciana, Jordi Servitje (PDeCAT), com a càrrecs de confiança del govern de Marc Castells encara no havia estat fet públic al ple municipal. Serra assumeix la captació d’inversions i Servitje es fa càrrec de Turisme i un pla de millora de barris. Els fitxatges han rebut a la sessió d’aquest dimecres les reserves d’ERC, Socialistes d’Igualada, CUP, Decidim Igualada i PP.

L’alcalde igualadí ha negat que hi hagi component polític en els fitxatges i ha defensat que “l’aposta ha de ser per les persones, sense sectarismes”. Castells ha assegurat que “hi ha un munt d’alcaldes que treballen en altres ajuntaments” i creu que “gràcies a la seva capacitat” el cost de 132.000 euros anuals “farà que ens surtin molt barats”. El batlle afirma, però, que “si aquestes persones no fan bé la seva feina seran cessades”.

Des d’ERC, Josep Maria Palau ha desitjat poder conèixer abans els currículums dels càrrecs de confiança per ajudar al seu posicionament. Palau també vol conèixer al pla de treball dels càrrecs per tal d’avaluar-ne els resultats, i considera que si el perfil de Serra ha d’atraure inversions al conjunt de la Conca d’Òdena “el més raonable i lògic hauria estat la fórmula d’un electe amb dedicació a la Mancomunitat”. El portaveu republicà també dona “un vot de confiança” a Servitje tot i que “ens falta conèixer el seu currículum”.

Jordi Riba (Socialistes d’Igualada) ha mostrat les seves “reserves pels criteris de selecció” i sospita que ha primat “el vector polític més que el de la idoneïtat”. Tot i això, els socialistes esperen a veure els resultats dels càrrecs.

La CUP, que ja va criticar el passat mes de juliol que es tramités d’urgència la creació dels càrrecs, veu estrany ara que “dos càrrecs electes passin a formar part del nucli dur del govern d’Igualada”, segons el regidor Albert Mateu. A més de considerar la despesa “molt elevada”, Mateu vol conèixer els objectius i el pla de treball. El regidor cupaire creu que la Mancomunitat hauria d’assumir el cost del càrrec ocupat per Joan Serra, a qui reconeix la seva tasca anterior en l’àmbit de la captació d’inversions. Sobre Servitje, en canvi, la CUP no veu relació entre turisme i barris de la ciutat i apunta que “no li coneixem cap mena de vinculació” amb els àmbits que gestiona des de fa prop de dos mesos. Albert Mateu explica que l’alcalde de Veciana “feia tasques de promoció de desenvolupament rural, i no veiem com casa això amb la millora dels barris d’Igualada”.

Dario Castañé (Decidim Igualada) també es queixa de desconèixer el currículum dels càrrecs i les seves tasques i objectius. El portaveu de la confluència d’esquerres troba, a més, que els salaris que perceben “estan molt per sobre del que és acceptable”. Finalment, Joan Agramunt (PP) està d’acord en destinar esforços a la captació d’inversions, al turisme i als barris, “però no compartim les formes, no hi ha hagut cap diàleg”. El regidor popular espera “que obtinguin resultats”.

FER UN COMENTARI

*