Inici Destacats L’oposició de la Pobla exposa els arguments del vot contrari als pressupostos...

L’oposició de la Pobla exposa els arguments del vot contrari als pressupostos i acusa el govern d'”absolutista”

COMPARTIR

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt va celebrar el passat 10 de febrer un ple municipal per aprovar els pressupostos d’enguany. El vot en contra de l’oposició, formada per Avancem per la Pobla Junts i el regidor no adscrit Albert Duran, va obligar a prorrogar els pressupostos de l’any passat.

Avancem per la Pobla Junts considera el pressupos “un brindis al sol”

El grup municipal d’avancem per la Pobla Junts explica que el mes de gener van mantenir una reunió on el govern els va exposar les inversions previstes i un manteniment de la despesa corrent. Sobre les inversions, previstes en 1,4 milions d’euros, Avancem critica que en aquella reunió “l’Alcalde ens diu que si volem veure la documentació d’aquestes inversions, que està sobre la seva taula i la podem anar a consultar”, quan consideren que s’haurien d’haver explicat en una comissió informativa. El grup liderat per Santi Broch també qüestiona que les inversions suposin un percentatge elevat del pressupost, al voltant del 40%, “quan en aquests casos la lògica preveu un tant per cent d’inversions al voltant d’un 10-15 %”.

Ja en la reunió van exposar “que hi havia inversions i projectes en que hi estàvem d´acord i d’altres, no. No ens feia falta veure res més, ja teníem molt clar que, amb les inversions previstes, si es passaven en bloc al pressupost el nostre vot seria negatiu”.

Avancem assegura que van rebre la documentació “tard” i reivindica que “els regidors i les regidores del poble, a govern o no, tenim dret a rebre tota la documentació dels plens, i més un ple del pressupost, com a mínim, una setmana abans i no és així”. A més, critiquen que un cop van tenir accés a la documentació les inversions s’havien reduït d’1,4 milions a 956.000 euros i que, d’aquest import, una part es pagava “amb subvencions, encara no demanades ni concedides, i amb crèdits bancaris, no demanats ni atorgats”, el que per al grup municipal que lidera l’oposició és “un brindis al sol”.

Malgrat la pròrroga pressupostària, Avancem defensa que “el poble i l´Ajuntament no es paralitza” i que caldrà aprovar cada projecte per separat. El grup municipal avança que “si tot és correcte votarem a favor en projectes com l´enllumenat de les Garrigues, el camí cap al mateix barri, com també el projecte per donar un ús a l’edifici del corral de la Farga. Però d’altres de ben segur els votarem en contra, com és la ubicació d’un centre de dia a cal Coca, un edifici que cal donar-hi un nou ús, però que creiem que com a centre de dia, no. Tenim solars i espais més ben comunicats i on toca més el sol per ubicar un centre per als nostres avis i àvies, i no al nucli antic”.

Avancem per la Pobla Junts reivindica que “no estem en contra del poble, només estem en contra de l’actitud prepotent d’un equip de govern que està en minoria i actua com si governés sol, amb majoria absolutíssima” i qüestiona que hagués portat el pressupost al ple sense haver-lo pactat.

El regidor Albert Duran: “no era una bona proposta per la Pobla”

El regidor no adscrit Albert Duran, de la candidatura “La Pobla hi guanya“, justifica el vot en contra “perquè de manera global, no era una bona proposta per la Pobla de Claramunt. No millorava el pressupost existent i continuava la línia absolutista marcada per l’alcalde i el seu equip de govern”.

Duran exposa que “fa més d’un any que anem mostrant la nostra desaprovació en la gestió de govern” i l’acusa de mantenir-se “sense escoltar les opinions dels altres regidors, ni busca consensos en els temes importants del poble”.

El regidor no adscrit defensa que ha exercit una oposició constructiva, “però des del govern s’han ignorat les nostres propostes i únicament hem rebut retrets en les nostres votacions quant no han sigut favorables als seus interessos”.

Pel que fa els pressupostos d’enguany, Duran sosté que “nosaltres hem proposat canvis i modificacions que mai han sigut escoltats, fins al punt de proposar la retirada del punt de votació durant el Ple per poder parlant-ne, i rebre la resposta de l’alcalde de continuar endavant tot i sabent que els pressupostos no s’aprovarien”.

El vot contrari es raona pel desacord de la gestió del pressupost de l’any anterior, “del qual van quedar per executar més de 2 milions d’euros, i més concretament, la majoria de les inversions previstes que havíem valorat més positivament”. En segon lloc, per al regidor no adcrit, “el pressupost no varia gaire del que està en funcionament” i les inversions “en gran part no estava garantit el seu finançament”.

Albert Duran també expressa “sorpresa” per la reacció de l’alcalde i l’equip de govern “que en cap moment han fet una autocrítica o un intent de buscar un nou camí”, i que les opcions que han posat sobre la taula “és una crida a que els regidors que no estem a govern fem una moció de censura o es trenqui la disciplina de vot”. També troba “fora de lloc” les afirmacions del PSC “parlant de revenja i en termes d’anar en contra del poble”.

“La Pobla hi guanya” conclou que la situació “ens entristeix molt perquè referma la idea històrica d’uns contra els altres i la impossibilitat de trencar aquest dos bàndols i treballar tots i totes perquè la Pobla hi guanyi”.

FER UN COMENTARI

*