Inici Destacats L’oposició de la Pobla de Claramunt convoca plens ciutadans

L’oposició de la Pobla de Claramunt convoca plens ciutadans

COMPARTIR

El govern municipal de La Pobla de Claramunt (CiU) va aprovar en el darrer ple municipal establir en una sessió cada tres mesos la periodicitat dels plens municipals, quatre en tot l’any. Els grups de l’oposició formats per Participa #volemunapoblamillor, Junts per la Pobla i ERC creuen que “aquesta modificació dilueix el debat polític i limita la participació no només dels grups municipals sinó també de la ciutadania”.

Els grups de l’oposició consideren que aquesta decisió respon al fet que “en cada ple l’oposició ha fet públiques contínues errades i ha posat en evidència la mala gestió de l’actual equip de govern”. Indiquen que fa més de 25 anys que els plens ordinaris es fan cada 2 mesos I que, malgrat reconèixer que és legal el canvi de periodicitat, no el veuen legítim donat que CiU en les darreres eleccions va treure 506 vots enfront els 583 vots dels grups de l’oposició. Diuen que amb la mesura “s’està limitant la participació delegada de més del 55% dels votants”.

Els tres grups municipals denuncien que “al llarg dels darrers mesos, la convocatòria dels plens ordinaris ha estat envoltada d’errors, desinformació, i falta de consens” I veuen contradictori que al novembre s’aprovés per unanimitat l’ordenança reguladora de la transparència i l’administració electrònica de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, on entre altres punts s’aprovava la promoció de la participació democràtica dels ciutadans en les polítiques municipals.

Els grups de l’oposició qualifiquen la mesura de “tic autoritari” del govern, que demostra que “té por de l’oposició i de la ciutadania i que se senten qüestionats i fiscalitzats, i potser pensen que amb aquesta iniciativa l’oposició deixarà de fer la seva feina”.

Fins que es recuperi la periodicitat bimestral, els grups organitzaran dos plens ciutadans a l’any on cada grup municipal podrà proposar diferents temes de discussió i aprovació de compromisos i un torn ampli d’intervencions dels ciutadans. El primer d’aquests plens ciutadans serà el divendres 10 de març a les 19 h.

FER UN COMENTARI

*