Inici Societat L’onada de calor i el risc d’incendi obliga a desallotjar les activitats...

L’onada de calor i el risc d’incendi obliga a desallotjar les activitats a la natura

COMPARTIR
Grup dels Castors i les Llúdrigues de l'Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela marxant del campament de Sant Martí de Tous.

L’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela de Reus tenir previst fer estada al campament de Can Aubareda, a Sant Martí de Tous, fins aquest divendres. Es tracta d’un dels 279 municipis catalans més afectats per l’onada de calor, que inclou la majoria dels municipis de la comarca de l’Anoia. Tot i que, d’acord amb les restriccions tenien temps fins divendres per abandonar l’acampada, han optat per escurçar-la abans d’hora i marxen aquest mateix dijous. “És una cosa que no triem nosaltres i davant de la qual no hi podem fer res”, explica a l’ACN la cap de l’agrupament, Marta Velasco. Els menuts, de 7 i 8 anys, reconeixien la desil·lusió.

L’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela de Reus van arribar dimarts a Can Aubareda, a Sant Martí de Tous. La intenció era fer-hi estada fins divendres. Ja hi havien estat altres anys, però mai s’havien trobat amb una onada de calor com la d’aquest estiu. A més, amb l’afegit de les restriccions establertes pel Govern, s’han acabat decantant per escurçar l’estada. “Ho vam comunicar primer a les famílies i després als nens i nenes”, explica la cap del grup, Marta Velasco, que assegura que “tot i estar entristits, ho han entès”.

Així, als escoltes, de 7 i 8 anys, els ha tocat fer aquest dijous al matí la motxilla i recollir les tendes de campanya. L’Aram Puigjaner, que enguany anava per segona vegada de campaments, reconeixia que ho feia una mica “trist” tot i que s’ho havia passat “molt bé”. “Hi havia activitats que havíem de fer l’últim dia que ara no podrem fer”, lamentava.

A diferència de l’anada, que ho van fer en autobús, aquest dijous al migdia els pares s’han desplaçat fins a Sant Martí de Tous a buscar els seus fills.

26 municipis afectats a l’Anoia

Sant Martí de Tous és un dels 26 municipis anoiencs -279 a tot Catalunya- més afectats per l’onada de calor i on, entre altres mesures, el Govern ha establert, a partir de divendres el migdia, la suspensió de les acampades i les rutes i la restricció de les activitats de les cases colònies a l’entorn immediat.

Gemma Aleman / ACN

FER UN COMENTARI

*