Inici Economia El sector logístic mostra a Piera les seves oportunitats laborals

El sector logístic mostra a Piera les seves oportunitats laborals

COMPARTIR

L’Ajuntament de Piera amb la col·laboració de la UEA, i en el marc del Projecte Apropa’t a l’Empresa, va organitzar al Teatre Foment de Piera una taula rodona sobre el Sector Logístic. L’ objectiu era donar a conèixer a les persones que estan en recerca activa de feina, la situació del mercat laboral més proper al nostre entorn geogràfic, i en concret, explicar les oportunitats laborals que genera el sector logístic.

L’ acte va ser presentat pel regidor de promoció econòmica de Piera, Josep Llopart i a la taula hi van intervenir Juan Manuel Carrasco, Responsable de logística interna i magatzems de Chupa Chups , Víctor Herrero Pérez, Director Comercial d’ Alancar Expres i Montse Clemente , responsable de RRHH a Grup Carles. La taula va ser moderada per la periodista Marta Carles.

El representant de Chupa Chups va fer una breu explicació de l’empresa que fabrica la famosa marca de caramels i que està ubicada a Sant Esteve Sesrovires. La planta compta actualment amb 450 treballadors i produeix 5 milions de caramels al dia. Carrasco va destacar que per trobar feina el més important és l’actitud, i pel que fa als perfils professionals, per a treballar com a operador de magatzem es valoren molt uns mínims coneixements informàtics.

Seguidament va intervenir Víctor Herrero, representant de l’empresa logística i transports Alancar Express, empresa amb capital espanyol i especialitzada en pal.leteria urgent. El representant d’ Alancar va explicar que el grup compta amb 50 delegacions a tot Espanya que agrupen més de 600 treballadors. La delegació d’ Igualada es troba al Polígon de les Comes.

Herrero va reiterar que les competències més valorades per les empreses són el de tenir una actitud positiva, la implicació amb l’empresa i l’entusiasme en el projecte . Va destacar que el sector de la logística és un sector que, actualment, genera moltes oportunitats laborals i que creix més ràpidament que altres sectors. Va explicar que un dels principals reptes que afronta el sector és el de la digitalització i que cal estar preparats per afrontar aquests canvis.

Per últim va intervenir Montse Clemente, responsable de RRHH de Grup Carles que va explicar quins són els perfils més sol·licitats per les empreses del sector, d’entre els que va desacatar el d’aprovisionador, director de compres i logística , carretoners, cap de trànsit, xofer internacional , cap de magatzem, i comercial de transports. Clemente va explicar que les competències més valorades en el sector són el coneixement dels idiomes, especialment l’anglès, coneixements tècnics aplicables a l’entorn, i coneixements informàtics. També va destacar que en els treballadors es valoren competències com la responsabilitat, polivalència, creativitat, autònoma, la capacitat de resolució i sobretot el compromís amb l’empresa.

Amb aquesta taula es va donar per finalitzat el projecte Apropa’t a l’empresa que ha tingut per objectiu donar a conèixer la situació actual del mercat laboral actual i els sectors econòmics emergents.

FER UN COMENTARI

*