Inici Destacats La logística Alancar Express, primera empresa que s’instal·larà al polígon de Montbui

La logística Alancar Express, primera empresa que s’instal·larà al polígon de Montbui

COMPARTIR

L’empresa de logística Alancar Express, franquiciat de Palibex, serà la primera que començarà la seva activitat, de forma imminent, en el polígon industrial montbuienc “Plans de La Tossa”. Així ho van donar a conèixer els representants de l’empresa Andrés Santiago (Director General) i Paco Neira (representant de l’empresa Alancar-Express-Palibex) en una trobada amb l’Alcalde montbuienc Teo Romero i amb el regidor d’Optimització i Desenvolupament Josep Lechuga celebrada aquest dimarts al migdia.

Alancar Express-Palibex començarà abans d’aquest estiu la construcció de la seva nau logística, la qual estarà ubicada en una parcel·la de 2.750 metres quadrats del polígon “Plans de La Tossa”. Es tracta d’uns terrenys adquirits per Alancar Express-Palibex a l’INCASÒL. Allà es construirà una nau industrial de més de 1.000 metres quadrats, amb vuit molls de càrrega per a transport, i d’altres espais d’emmagatzematge. En total, prop de 500.000 euros d’inversió necessaris perquè aquesta empresa pugui continuar el seu creixement, i que podrien fer que amb la planta de Montbui Alancar Express doblés el seu nombre de treballadors.

Obertura a mitjans de 2020

L’Alcalde montbuienc Teo Romero va mostrar la seva satisfacció per aquesta notícia “perquè aquesta vegada parlem de la primera empresa que començarà la seva implantació al nostre municipi de forma imminent. Sabem que hi ha altres dues empreses que han comprat terrenys en el polígon, però Alancar Express-Palibex és la primera. Ja tenen els terrenys, el projecte, el finançament, i estem molt contents perquè seran la primera empresa de logística que portarà creació de riquesa, llocs de treball i dinamització econòmica al Polígon “Plans de La Tossa”. El batlle va reiterar que la ubicació i les característiques del polígon montbuienc el fan idoni per a la logística, “i encara ho seria més si la Generalitat fes els deures i finalitzés la fase Oest de la Ronda Sud. És una reivindicació que continuarem fent, perquè milloraria molt els accessos cap a l’Autovia A2 en direcció a Lleida, i permetria tancar aquesta circumval·lació sud de la Conca d’Òdena”. Romero va recordar que “la Generalitat va fer el Polígon tot just abans que patíssim l’impacte de la crisi econòmica. Han estat uns anys durant els quals ha costat molt fer arribar inversions al nostre territori. Avui en dia la cosa es mou, hi ha més activitat econòmica i estem convençuts que més empreses seguiran el camí d’Alancar Express-Palibex. La prova és que dues empreses més, una de les quals del sector logístic, ja han adquirit terrenys”.
El Director General d’Alancar Express-Palibex Andrés Santiago va donar detalls tècnics sobre la implantació de l’empresa a Montbui, va assenyalar que l’inici d’obres serà imminent (“abans d’aquest estiu”), i que, “en aproximadament un any esperem estar operant des de la nau de Montbui”. Va recordar que Alancar Express forma part de la xarxa de logística Palibex, i que es caracteritza pel transport de mercaderies paletitzades. Cal destacar que l’empresa, amb 15 anys d’història, i fins ara ubicada a una nau del polígon Les Comes d’Igualada, ha anat creixent i augmentant serveis i vendes durant els darrers exercicis. La construcció de la nau al polígon montbuienc s’emmarca en la voluntat de continuar augmentant quota de mercat dins el sector del transport paletitzat.

Paco Neira, representant de l’empresa va lloar la ubicació del polígon montbuienc, qualificant-lo “d’excel·lent per a la indústria logística. Tenim estudis fets que ens demostren que la ubicació és perfecta, especialment si tenim en compte la ràpida connexió amb l’Autovia i amb l’Eix Diagonal. L’enllaç amb aquestes vies és directe i ens permet guanyar temps”. Neira va assenyalar que “la notícia avui no és que compréssim els terrenys, que això ja fa temps que va passar. L’important és que ja tenim el finançament, i el projecte és una realitat que podreu veure durant els propers mesos. Alancar Express-Palibex necessita créixer i les instal·lacions actuals ens donen dificultats i ens posen limitacions. El polígon de Montbui és perfecte per a una empresa com la nostra”.

El polígon industrial “Plans de la Tossa” està situat en els dos costats de la carretera C-37, que uneix Igualada amb Valls, a mig camí entre el Nucli Antic de Montbui i el barri de Sant Maure, amb connexió directa amb la Ronda Sud i accés directe i ràpid als principals eixos de comunicació que travessen l’Anoia, com l’autovia A-2 i la C-15. El preu del sòl del polígon montbuienc està entre els més competitius de la Conca d’Òdena. El polígon montbuienc forma part de l’associació “Polígons dels Plans”, que treballa en la dinamització dels diferents sectors industrials de la conurbació.

FER UN COMENTARI

*