Inici Destacats L’oficina de captació d’inversions de la Conca d’Òdena fa balanç

L’oficina de captació d’inversions de la Conca d’Òdena fa balanç

COMPARTIR

El passat 25 de maig es va celebrar la comissió de seguiment de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena. La reunió, que se celebra tres cops l’any i és itinerant al territori, aquest cop es va celebrar a l’Ajuntament de Jorba.

A la comissió de seguiment hi van assistir l’Alcalde de Jorba, que aquest cop era l’amfitrió de l’acte, els Alcaldes de Castellolí i La Pobla de Claramunt, a més dels representants polítics i tècnics d’Òdena, Santa Margarida de Montbui, Igualada i Vilanova del Camí, tots ells municipis que integren la Mancomunitat. També van formar part de la reunió representants de la Comissió de Captació d’Inversions de la Unió Empresarial de l’Anoia, l’Associació de Polígons dels Plans, Grup Carles i l’equip de coordinació de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.

Durant la reunió es van presentar les noves incorporacions de l’entitat, “que contribueixen a millorar la cerca d’oportunitats d’atracció d’inversions al territori”, segons informa l’oficina a través d’un comunicat. També es va presentar l’informe de l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials, on s’estableix el total de peticions de naus i solars rebuts durant el passat exercici; les fires i missions realitzades i pendents a realitzar aquest 2018, i les futures línies d’acció de l’entitat. Des de l’Ajuntament d’Igualada es va fer èmfasi en el servei Reempresa que el municipi ofereix, com a eina per a no perdre potencial i donar continuïtat a projectes empresarials del territori.

Les línies d’actuació de l’entitat se centren en continuar treballant amb clústers i associacions per a potenciar la inversió a la comarca. Alhora es pretén seguir treballant per la captació d’inversió de sectors consolidats al territori, com són el tèxtil, el motor i el paper, i alhora fer una aposta per a captar-ne de nous, com el sector de la logística.

L’Oficina de Captació d’Inversions destaca com a grans oportunitats d’inversió al territori la competitivitat en preus respecte l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la proximitat a importants centres logístics catalans i les futures inversions estatals en els eixos de comunicació, com l’autovia A2, que potenciaran molt més les connexions.

Quatre anys sense inversions fetes públiques

L’Oficina es va posar en marxa la tardor de 2014 i es va presentar en societat mesos abans de les darreres eleccions municipals, assegurant que ja aquell mateix any 2015 se’n veurien els primers fruits. La comissió de seguiment es preveia mensual -avui ha passat a ser tres cops l’any- i les intencions i objectius, els mateixos que a l’actualitat. Tot i això, no s’ha fet pública cap inversió a la Conca d’Òdena que s’hagi materialitzat a través de l’oficina.

A més, fa prop d’un any va generar controvèrsia el fitxatge de l’alcalde de Castellolí com a càrrec de confiança de l’Ajuntament d’Igualada precisament per potenciar “el lideratge de la capital de l’Anoia en la captació d’inversions”. Joan Serra és, també, el responsable polític a la Mancomunitat de l’Oficina de Captació d’Inversions.

FER UN COMENTARI

*