Inici Festes L’ofici dóna pas al cap de setmana dels Tres Tombs

L’ofici dóna pas al cap de setmana dels Tres Tombs

COMPARTIR

Aquest dijous arrenquen els actes que donaran pas a la culminació de la festa patronal de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, els Tres Tombs.

A les 10 del matí i des de casa del banderer Pere Argelich, portador de la bandera gran, s’anirà a buscar la bandera petita, portada per l’Ajuntament d’Igualada –ho faran l’alcalde, un regidor del govern i un regidor de la oposicó alternativament-, acompanyats per la Banda de Música d’Igualada i pels Trabucaires igualadins “Els Voladors” per dirigir-se a la Basílica de Santa Maria, on es celebra el Solemne Ofici concelebrat pels rectors de Sta. Maria, Soledat i Sagrada Família, amb la típica benedicció de panets. En aquest ofici hi participa l´Schola Cantorum d’Igualada.

En sortint s’acompanyarà a les banderes al seu domicili. Davant de l’Ajuntament i a casa de cada banderer s’oferirà el “Ball de Bastons” a càrrec de la colla “Ball de Bastons d’Igualada”. Els actes d’aquest dijous es clouen amb la inauguració, a les 7 de la tarda, de l’exposició “Cavalls” a les Galeries Nivell 46 del carrer Sant Magí a càrrec de Mary Gumà.

Divendres, concert de la Coral Xalest i de corals de Sabadell i Tarragona

Amb motiu de la Tradicional Festa de Sant Antoni, la Coral Juvenil Xalest juntament amb el suport de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada organitza un concert de tres corals catalanes que es farà aquestb divendres a les 21:30 al Teatre Municipal de l’Ateneu amb entrada gratuïta.   

Les corals participants són: El Cor Da Capo (Tarragona) -que ens oferirà una selecció del repertori més representatiu per a cor mixt de totes les èpoques (Director: Gerard Ramos Pardo), PAX Cor de Cambra (Sabadell) –  amb un programa de música sacra de totes les èpoques: renaixement, romanticisme i segle XX (Director: Esteve Costa Ventura) i la Coral Juvenil Xalest (Igualada) – que ens oferirà cançons d’autor i espirituals negres arranjades per compositors contemporanis (Directora: Ane Ruiz de Gordoa).

El concert és especial, per una banda, perquè serà el primer concert en què la nova directora de la Xalest, Ane Ruiz de Gordoa, estarà al capdavant. També perquè serà una de les primeres presentacions en públic del flamant nou Cor Dacapo, de tan sols tres mesos de vida, dirigit per Gerard Ramos. Però també per al PAX Cor de Cambra, dirigits per Esteve Costa, que també va néixer l’any passat.

Dissabte, a partir de les 6 de la tarda, començarà la tradicional cercavila pels carrers de la ciutat. A l’arribada a casa dels banderers, aquests obsequiaran a tots els presents amb coca i barreja.

[Img #3834]I diumenge, els Tres Tombs

Des de les 9 fins 2/4 d’11 del matí, esmorzar pels participants forans en els Tres Tombs, a l’esplanada del torrent de Can Masarnau. Al mateix temps, es realitzarà la inscripció de participants.

A partir de les 11 del matí, concentració per a l´inici dels Tres Tombs, als carrers habituals, al voltant de la plaça Castells.

A les 12 del migdia, inici dels Tres Tombs, obrint la comitiva les banderes gremials i les pubilles. El recorregut serà: plaça Castells, avinguda Balmes, carrer de Joan Maragall, passeig Verdaguer, carrer d’Òdena, rambla de Sant Isidre, rambla Nova, rambla de Sant Ferran.

En el darrer tomb, i des de l’empostissat situat a la Rambla de Sant Isidre, benedicció de totes les cavalleries i animals domèstics presents.

La novetat, una fira d’artesania alimentària a l’Estació Vella

En la mateixa franja horària dels Tres Tombs, s’ha organitzat una fira de productes agroalimentaris catalans, organitzada per la Manduca, Associació de Petits Productors Agroalimentaris Catalans, al parc de l’Estació Vella.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*