Inici Societat Un local pels joves i la segona fase del Parc del Mil·lenni,...

Un local pels joves i la segona fase del Parc del Mil·lenni, projectes més votats als pressupostos participatius de La Torre de Claramunt

COMPARTIR

Aquest mes de gener s’ha tancat el procés de votació dels III pressupostos participatius. Amb 418 vots en total, les propostes guanyadores han estat «local para juventud» i la «Segona fase de remodelació del Parc del Mil·lenni/Pati de l’Escola La Torre». Molt a prop de la segona ha quedat el projecte «Refugi pels gats abandonats» amb només 3 vots de diferència.

Amb 120 vots ha guanyat la proposta, «Local para la juventud» que consisteix com descriuen en la plataforma participa 311 :» Sala planta baixa del centre social Sant Joan Baptista. Local d’oci i estudi habilitat pels joves de la Torre de Claramunt. Disponibilitat de sofàs, futbolí, diana electrònica, billar, play, televisió, taules, cadires, armari i pissarra, tot el necessari pels nostres joves i nens”.

Seguidament amb 95 vots ha guanyat la proposta : «Segona fase de remodelació del Parc del Mil·lenni/Pati de l’Escola La Torre» : «Segona fase de transformació del pati en un espai inclusiu on tots els infants trobin el seu lloc i s’aprofitin les oportunitats educatives que ofereix l’espai. La proposta consisteix en col·locar una estructura de fusta que disposa de caseta amb tobogan, rocòdrom, zona de refugi amb bancs per a infants de 3 a 12 anys. Al costat s’hi col·locarien 2 tipis per als més menuts amb taules de pícnic. A més, s’instal·larien altres elements al pati per fomentar la biodiversitat del parc a través de la col·locació de caixes niu per a ocells i hotels d’insectes»

La resta de suports de les propostes que van passar al procés de votació han quedat repartits de la següent manera: Fanals al primer tram del carrer Font de l’Armengol. (13vots), Refugi pels gats abandonats (92 vots), Millorar el terra de la calçada de la carretera BV 2134 (11 vots), Radars pedagògics per conscienciar que se sobrepassa la velocitat (14 vots), Sostre de fusta de gran dimensió (49 vots), Parc “Parktour” (24 vots)

Andreu Siñol, regidor d’Hisenda i de Participació ciutadana comenta que «Es el tercer any que es realitzen aquests processos participatius i creiem que és una manera d’escoltar la veu del poble i de saber quins són els interessos de la ciutadania. Agraïm molt la participació dels veïns i veïnes que prenen el seu temps per fer propostes de millora i que prenem en valor encara que no siguin les guanyadores. La voluntat de l’equip de govern és fomentar i potenciar la participació ciutadana per tal que els ciutadans s’impliquin en les actuacions que es duen a terme al municipi i veient aquesta participació ens reafirmem en continuar oferint-los els propers anys»

El procés va començar a principis d’octubre amb la recollida de propostes amb un pressupost de 35.000 euros per repartir entre dos projectes a escollir pel poble. Després de passar per una valoració tècnica, es va passar a la fase de votació, que han estat aquestes dues darreres setmanes del 10 de gener al 21.

Des de bon començament, tot el procés ha estat vetllat per la comissió de seguiment, conformada per veïns i veïnes del municipi de diferents nuclis, que s’ha anat reunint amb el comitè tècnic i administratiu de l’Ajuntament per fer el seguiment i estar informats dels progressos de les fases del procés en cada moment .

FER UN COMENTARI

*