Inici Societat L’Observatori de Pujalt se suma al 50è aniversari de l’arribada de l’home...

L’Observatori de Pujalt se suma al 50è aniversari de l’arribada de l’home a la lluna

COMPARTIR

La nit del 20 al 21 de juliol farà 50 anys que Neil Armstrong va posar un peu a la superfície de la Lluna sent el primer humà que ho feia. En total 6 missions van arribar a la Lluna amb astronautes que van trepitjar la superfície entre els finals dels 60 i principis dels 70.

L’Observatori de Pujalt vol celebrar aquesta efemèride amb una sèrie d’activitats que es portaran a terme el dissabte 20 de juliol al mateix observatori.

El 20 de juliol a les 22h a l’Observatori de Pujalt es farà una petita xerrada sobre les missions Apol·lo, la missió de l’Apol·lo XI, imatges del llançament de la missió, imatges de l’allunatge, etc. Aquesta part acabarà amb un vídeo que reprodueix com es creu que es va formar la Lluna. A les 22:45h, acabada aquesta primera part, es portarà a terme un viatge virtual per l’Univers sortint del sistema Terra-Lluna i viatjant per altres racons de l’espai. A les 23:30h serà hora d’observar el cel real de la nit. Es portarà a terme una observació astronòmica a ull nu i amb telescopis amb els que es podrà observar la Lluna, Júpiter i Saturn i objectes de cel profund. Es preveu acabar l’activitat al voltant da la 1h de la matinada.

Cal recordar que l’allunatge de l’Apol·lo XI es va produir a les 22:17h hora catalana del dia 20 de juliol tot i que la primera passa humana a la superfície de la Lluna no es va produir fins a les 4:56h de la matinada del dia 21 de juliol.

El cost de l’activitat és de 6€ pels majors de 14 anys i de 3€ entre els 7 i 14 anys.

Cal reserva enviant mail a obsevatoripujalt@gmail.com o via whatsapp al 636 505 197 indicant el número de persones. Places limitades.

Sopars sota les estrelles

Per altra banda, un estiu més l’Observatori de Pujalt porta a terme el “Sopar sota les estrelles” al jardí de l’Observatori de Pujalt amb la col·laboració del Restaurant la Figuera de l’Astor.

Els dies que es portarà a terme l’activitat són aquest dijous 18 i 25 de juliol i 1 d’agost. L’activitat comença a les 21:30h i s’allarga fins a les 0:30h. A les 21:30h, encara amb la claror del dia, es comença amb una petita introducció a l’astronomia. Acte seguit es seu per començar el sopar. A mesura que es va fent fosc es van descobrint en el cel els primers objectes. Al llarg del sopar a mesura que van apareixent els objectes es van portant a terme les explicacions pertinents. A la vegada, entre plat i plat es portarà a terme observació a través del telescopi. Els planetes Júpiter i Saturn seran un any més el protagonistes d’aquestes nits a part de molts altres objectes que anirem tenint.

Cost del sopar i de l’observació 27€. Reserves a albertborras@gmail.com
Preguntes al 620 136 720
Places limitades.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*