Inici Societat L’Observatori de Pujalt presenta el nou telescopi als veïns

L’Observatori de Pujalt presenta el nou telescopi als veïns

COMPARTIR

El passat 10 de desembre, l’Observatori de Pujalt va obrir les portes per dur a terme la inauguració, exclusiva per als veïns del municipi, del telescopi. L’acte va comptar amb l’assistència de 60 persones que es van repartir en tres franges horàries entre les  6 de la tarda i les 9 del vespre.

L’acte va consistir en una presentació inicial de 5 minuts per explicar el camí fet, des de l’arribavada de l’Ernest Guille, fa 20 anys, després que l’Antoni de Solà el convencés per anar a Pujalt a continuar la tasca d’observació meteorològica que havia iniciat a Veciana. Es va recordar l’entrada en funcionament el 2004 de l’observatori meteorològic, pendent d’acabar la part astronòmica.

I també que el 2009 es va fer el projecte final de l’observatori astronòmic, tot repassant la feina realitzada en aquests dos últims anys i especialment en aquests darrers mesos en que s’ha acabat el muntatge, instal·lació i posada en marxa del telescopi. Es va explicar també tot el que  ja s’ha començat a fer i, tot el que podrà fer, tant per a la investigació com per al públic en general.

Seguidament se’ls va comentar que s’anomena «Telescopi Guille i de Solà – TGS-» en honor a les dues persones que l’han fet possible. Després cada grup de 20 persones es van dividir en 2 grups,  per tal de poder observar amb el TGS  la Lluna i  Júpiter, i gaudir també del planetari del Parc Astronòmic i fer un viatge per l’espai.

En acabar, els assistents van poder brindar amb cava i un tall de coca de forner. Més endavant es durà a terme la inauguració oficial.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*