Inici Destacats L’Observatori de Pujalt prepara nous sopars sota les estrelles

L’Observatori de Pujalt prepara nous sopars sota les estrelles

COMPARTIR

Un estiu més, el 12è, es portaran a terme els “Sopars sota les estrelles” a l’Observatori de Pujalt.

Com cada any, la proposta s’inicia encara amb la llum del dia a les 19.45h per fer una activitat prèvia al sopar, on observarem el Sol amb el telescopi del Parc Astronòmic de Pujalt i on es farà una activitat dins del planetari 360º.

Posteriorment, a partir de les 21.15h començarà el sopar amb una petita explicació inicial. A mesura que es vagi fent fosc aniran apareixent els astres en el cel i a mesura que vagin apareixent s’anirà introduint l’astronomia: els planetes, les estrelles, les constel·lacions…

Al llarg del sopar a ull nu s’aniran ensenyant els objectes (molts presents cada estiu en els mateixos llocs del cel) i entre plat i plat ja tocarà aixecar-se per poder observar per telescopis al jardí de l’observatori. En acabar el sopar serà el moment d’observar el cel amb el nou telescopi de 51cm des de dins de la cúpula.

El sopar es portarà a terme al jardí de l’observatori meteorològic com cada any amb taules separades formant un semicercle per tal de poder fer les explicacions més properes a tothom. La idea és la interacció entre el públic i el personal de l’observatori a través de preguntes i respostes que arribin a tothom. Al llarg del sopar també es disposarà d’una pantalla exterior des d’on es projectarà per acompanyar les explicacions. La il·luminació serà a base d’espelmes que s’apagaran en acabar el sopar per fer la màxima foscor i poder gaudir més del cel.

pujaEs recomana portar roba per abrigar-se i uns prismàtics. El sopar està pensat per a tota mena de persones, parelles, grups d’amics, familiars….

DIES DISPONIBLES:

Dijous 20 juliol – ÚLTIMES PLACES

Dijous 27 juliol – PLACES DISPONIBLES

Dijous 3 d’agost – PLACES DISPONIBLES

HORARIS:

L’activitat de dia (observació solar + planetari) començarà a les 19.45h, tot i que la part del sopar no serà fins les 21.15h.

PREU PER PERSONA:

Adults

39€

Infantil (menors de 12 anys)

25€

Reserves:

Els sopars sota les estrelles tenen places molt limitades. És per això que s’ha de reservar amb antelació a través de l’email: info@observatoridepujalt.cat . En el correu s’haurà d’indicar:

Un nom complet

Dia que voleu assistir

Quantitat de persones (s’ha de dir quants adults/infantils hi hauran, tenint en compte que a partir de 12 anys es considera menú d’adult).

Telèfon de contacte

En cas d’alguna al·lèrgia o intolerància alimentària. Cal avisar amb antelació.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*