Inici Societat La ‘lluna de sang’ es podrà veure des de l’Anoia

La ‘lluna de sang’ es podrà veure des de l’Anoia

COMPARTIR

Aquest divendres, 27 de juliol, es produirà un eclipsi total de Lluna visible a Catalunya amb el permís dels núvols. A l’Observatori de Pujalt es farà un seguiment del fenomen amb una retransmissió en directe accessible a través de la web www.observatoridepujalt.cat, on també es poden consultar els detalls de l’observació que s’ha organitzat per gaudir d’aquest eclipsi.

El fenomen començarà a les 20:24h tot i que llavors la Lluna encara no haurà sortit. Entre les 20:24h i les 21:30h, l’ombra de la Terra anirà tapant tota la Lluna. A les 21:30h l’eclipsi ja serà total. La Lluna a Catalunya sortirà sobre les 21:15h i quan es comenci a fer visible ja serà dins de la totalitat. A les 22:21h és quan hi ha previst el màxim de l’eclipsi. La màxima foscor. Després encara fins a les 23:13h tindrem l’eclipsi total de Lluna. A partir de les 23.13h la Lluna anirà abandonant l’ombra de la Terra i fins a les 0:19h encara podrem veure l’ombra projectada sobre la Lluna en forma d’eclipsi parcial.

Per cert, en els eclipsis totals de Lluna hi ha alguns raigs de llum del sol que són desviats per l’atmosfera terrestre i que acaben arribant a la Lluna de forma tènue. Aquests raigs que són refractats també són absorbits per la banda del blau i per tan la llum tènue que hi arriba a la Lluna és una mica vermella. Sempre que tenim un eclipsi total de Lluna el color que agafa la Lluna és vermell, motiu pel qual sovint s’anomena aquest eclipsi com “lluna de sang”. Per altra banda, quan es produeix aquest fenomen la Lluna es troba en la fase de Lluna plena. Una vegada acabat l’eclipsi tornarem a gaudir de la Lluna plena.

FER UN COMENTARI

*