Inici Societat Llum verda a la transformació de l’antic Kursal en un espai comercial

Llum verda a la transformació de l’antic Kursal en un espai comercial

COMPARTIR

Després que a l’octubre la Comissió d’Urbanisme aproves la proposta de modificació puntual del Pla General d’Ordenació d’Igualada que afecta a la parcel·la on hi ha les sales de cinema Kursal (tancades des de gener de 2014), l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat en el ple d’aquest dimarts la validació de la modificació del Pla General amb un text ha estat informat favorablement per l’arquitecte municipal. HO ha fet amb els vots a favor de Junts per Igualada i Igualada Som-hi i l’abstenció d’ERC, Poble Actiu i Ciutadans.

Les tres sales del Cinema Kursal estan tancades des de fa gairebé sis anys i ara fa un any es va tapiar l’entrada al vestíbul. La modificació que s’ha aprovat al ple proposa que aquest espai pugui tenir ús comercial i d’habitatges enlloc de l’ús d’equipament que fins ara preveia la planificació urbanística. Es tracta d’una operació impulsada per l’empresa Neimor i que afectarà a una finca adjacent als cinemes i al gran edifici del carrer Sant Magí. En aquestes dues parcel·les s’hi vol construir un bulevard en forma de ‘L’, amb diverses galeries comercials a la planta baixa i pisos de protecció oficial al damunt.

En el ple municipal del mes d’abril es va aprovar la requalificació i el projecte quedava pendent de l’aprovació de la Comissió d’Urbanisme. El ple d’Igualada d’aquest dimarts va tirar endavant l’aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació d’Igualada, on la zona deixa d’estar considerada com un “sistema d’equipaments de titularitat privada”. Ara, el text refós es trametrà de nou a la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central que seguirà els tràmits en ordre a la publicació de la modificació puntual al DOGC.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*