Inici Política Lluís Piqué encapçala la candidatura de Junts per Òdena amb la participació...

Lluís Piqué encapçala la candidatura de Junts per Òdena amb la participació i la promoció econòmica entre els seus objectius

COMPARTIR

Junts per Catalunya d’Òdena es presenta per primer cop a Òdena i ho farà amb Lluís Piqué com a cap de llista i amb una candidatura transversal amb persones de diverses professions i edats, totes elles amb un objectiu comú: “que tots els veïns se sentin partícips de les decisions que es prenguin al municipi per encarar el seu futur i per a millorar la qualitat de vida dels que hi viuen”.

La candidatura, que va ser present al mercat del Barri de Sant Pere, és conscient que “Òdena és municipi amb una gran extensió amb diversos nuclis i disseminats que tenen cada un d’ells unes necessitats específiques, ja que no és el mateix parlar del nucli d’Òdena que del Bosc Gran, de l’Espelt o del barri de Sant Pere”. Més enllà d’aquestes especificitats i de les qüestions que afecten el dia a dia, com la mobilitat, la sanitat, l’ensenyament i la resta de serveis… la candidatura centra la seva acció en “fer que Òdena sigui un lloc per a viure-hi i per a treballar-hi”. Per això entre les seves prioritats hi ha ampliar l’oferta en habitatge -prioritzant el lloguer social-, i la promoció de l’economia productiva -donant suport a totes aquelles iniciatives que suposin la instal·lació de noves empreses o facilitin l’activitat dels emprenedors. “Es tracta de crear llocs de treball perquè Òdena no sigui només un municipi dormitori per a una part dels seus veïns, sinó que sigui també el lloc on puguin desenvolupar la seva vida laboral”.

Entre aquests projectes, la candidatura dona suport a la creació d’una zona industrial municipi aprofitant la situació estratègica d’Òdena, davant el fet que les zones industrials de l’àrea metropolitana estan esgotant el seu sòl i davant la demanda de parcel·les de gran format que hi ha i que l’actual sòl industrial de la comarca té dificultats per oferir, en tractar-se de parcel·les de menys m2. La instal·lació de noves empreses i de les activitats auxiliars que se’n derivarien, i la conseqüent creació de llocs de treball, és un dels beneficis que la candidatura defensa. De fet, l’ampliació de sòl industrial en aquesta zona de l’Anoia és un projecte al qual donen suport els Ajuntaments de 7 municipis del centre de la comarca, la Unió Empresarial de l’Anoia i els sindicats majoritaris.

D’altra banda, Junts per Catalunya d’Òdena, entén que el municipi ha de seguir cooperant amb la Mancomunitat de la Conca perquè “mancomunar els serveis ens permet arribar allà on sols no podríem arribar i els qui en surten beneficiats són els veïns”.

FER UN COMENTARI

*