Inici Cultura La Lliga de Capellades celebra 120 anys d’història amb una quarantena d’actes

La Lliga de Capellades celebra 120 anys d’història amb una quarantena d’actes

COMPARTIR

Aquest dissabte, 9 d’octubre, a les 19:00 hores, tindrà lloc l’acte principal del 120è aniversari de La Lliga de Capellades (c/ del Pilar 13), amb una conferència sobre aquest més d’un segle d’història, un concert de piano i un castell de focs artificials.

La celebració d’aquest dissabte s’iniciarà amb els parlaments de Pep Vallès, president de La Lliga; Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus, i Salvador Vives, alcalde de Capellades. A continuació, el capelladí Jordi Castellví Girbau, doctor en Antropologia Social i Cultural i professor de la UAB, oferirà una conferència de repàs dels 120 anys d’història de l’entitat. A les 20:30 hores, els convidats i convidades podran gaudir d’un refrigeri musical al pati de l’ateneu i del brindis de celebració, acompanyats d’Eva Sabater i Susanna Basart, que ens faran un recital de piano a quatre mans. El punt final de l’acte serà a càrrec dels Dimonis de Capellades amb un castell de focs artificials a les 21:00 hores.

La programació que ha preparat l’entitat per a la celebració del 120è aniversari aplegarà una quarantena d’actes i activitats gratuïtes de setembre de 2021 a gener de 2022. Entre els esdeveniments destaquen l’exposició de gravats de Dolors Escala; l’obra de teatre Partícules Paral·leles, Premi Millor Espectacle a la 25a Mostra de Teatre de Barcelona 2020, i la presentació del llibre El dia que vaig marxar, d’Albert Om, a càrrec de l’autor. A més a més, després de la recent inauguració del nou espai de cinema, l’entitat s’estrena com a sala de projeccions del Cicle Gaudí i de Cine Internacional, i comptarà amb diverses pel·lícules dels circuits per complementar la programació de l’aniversari. En aquest sentit, també comptaran amb la xerrada Dona gitana i feminisme romaní, l’11 de novembre, activitat del cicle AMEN SAM sobre cultura del poble gitano promoguda per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC).

Anomenada legalment “La Lliga Comercial, Industrial i Agrícola” i reconeguda pels vilatans com “La Lliga”, és un dels espais socials més veterans de Capellades, un poble de 2,9 km2 i amb aproximadament 5.200 habitants. La societat va ser fundada el dia 12 d’octubre de 1901 amb la voluntat de ser un espai cultural i de lleure en una època on les societats, ateneus, corals i les primeres agrupacions esportives eren els únics que oferien entreteniment col·lectiu.

En els darrers sis anys, La Lliga ha passat de tenir 200 persones associades a 1.270 socis i sòcies, cosa que es tradueix en unes 700 famílies que donen suport i participen de les iniciatives proposades per l’ateneu.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*