Inici Llibres Llibres, d’autors catalans, els més prestats de la Biblioteca d’Igualada

Llibres, d’autors catalans, els més prestats de la Biblioteca d’Igualada

COMPARTIR

[Img #16319]Victus, d’Albert Sànchez Piñol; L’arqueòleg, de Martí Gironell, i Un cel de plom, de Carme Martí, han estat els tres llibres més prestats entre els usuaris de la Biblioteca Central d’Igualada, en el primer semestre de l’ any. Al costat d’aquests tres autors catalans, que encapçalen el rànquing dels més llegits, s’hi troba també Digue’m qui sóc, la novel·la històrica de Julia Navarro que ha captivat, des del 2010, milions de lectors d’arreu. Tots aquests títols tenen en comú el fet de ser novel·les històriques, tot i que en el cas d’Un cel de plom el que es recrea és la vida, també ja històrica, de Neus Català, la darrera supervivent catalana dels camp d’extermini de Ravensbrück.

 

La novel·la històrica és, al costat de la novel·la negra, el gènere preferit pels lectors i lectores usuaris de la Biblioteca. I és que en el segon escalafó del rànquing dels més prestats de gener a juny de 2014 hi ha L’hivern del comissari Ricciardi, una nova entrega de la saga protagonitzada per aquest policia napolità creat per Maurizio de Giovanni, i El camí fosc, de la sueca Asa Larsson. A més d’aquests llibres també acumula nombrosos préstecs Al país del núvol blanc, de Sarah Lark, la primera entrega d’una trilogia ambientada a Nova Zelanda en l’època dels colons anglesos.

 

L’amor ha estat el triomfador entre els llibres de narrativa juvenil més prestats els primers mesos d’any, amb Quantic love, de Sònia Fernández-Vidal en primer lloc del rànquing. El segon llibre més llegit ha estat Fosca: aquesta nit no hi ha lluna plena, de Care Santos. I el tercer lloc l’ocupa l’igualadí Josep Sampere, amb 32 d’octubre, una novel·la de misteri que explora l’ofici d’escriptor. I pel que fa als més petits l’entranyable Teo de Violeta Denou se situa entre els més buscats, així com el llibre-joc d’On és en Wally?.

 

En cinema, els dvd de la sèrie Els Soprano ocupen el primer lloc de la llista dels més prestats, seguits del film Sin identidad, de Jaume Collet-Serra. I de música, un dels grups més sol·licitats ha estat La Troba Kung-Fú i el seu Clavell morenet, així com el nou treball dels Manel, Atletes: baixin de l’escenari.

 

El foment de la lectura i la cultura en general és un dels eixos bàsics de la Biblioteca, en el marc del programa 3L de l’Institut Municipal de Cultura.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*