Inici Llibres Llibreries: Més tancaments, més crisi…

Llibreries: Més tancaments, més crisi…

COMPARTIR

[Img #4045]Un cop fet efectiu el tancament fa pocs dies de la prestigiosa Llibreria Catalònia a Barcelona a conseqüència de la crisi de vendes que pateix el sector, ara s’afegeix l’anunci per part de l’Enciclopèdia Catalana de l’acomiadament d’un 25% de la plantilla, el que afectarà entre 35 i 41 treballadors. Aquesta mesura comportarà també, segons ha anunciat el mateix grup editorial, el tancament de la Llibreria Proa ubicada a la capital catalana a partir de l’1 de febrer.

A principis de gener els plans previstos eren buscar un nou local amb un preu més baix de lloguer del que estan pagant fins ara. Però finalment s’ha desestimat aquesta opció i s’aboca al grup a una reestructuració, d’aquesta manera ja s’ha fet l’avís als clients i proveïdors que Enciclopèdia Catalana ha decidit tancar definitivament la llibreria.

Amb l’aplicació d’aquestes mesures i segons fons del grup editorial l’objectiu és ‘reforçar el projecte empresarial, amb el retorn als beneficis l’exercici 2014’. A més, ‘la Fundació que és qui finançava l’activitat de la llibreria ha optat per centrar tots els recursos en la producció editorial’. El  Grup va tancar l’exercici de 2012 amb unes pèrdues de 500 mil euros i un nivell de facturació de 22 milions, un 11% inferior a l’any anterior.

D’altra banda, el portal de venda de llibres per internet, ‘llibres.cat‘, mantindrà la seva activitat normal.

Llibreria Robafaves: «Tancament provisional»

A Mataró, la llibreria Robafaves també ha penjat aquesta setmana el cartell de ‘tancament provisional’. La històrica cooperativa és pendent d’una oferta per vendre el local del carrer Nou de la capital de la comarca del Maresme. Segons els seus gerents, es tracta d’una operació que asseguraria la viabilitat de la llibreria. Les opcions posteriors passarien per quedar-se a la botiga actual en condició de llogaters o bé traslladar-se a un altre local de la ciutat. De tota manera, han afegit que el tancament no és definitiu i que la voluntat és que sigui una situació provisional.

La Llibreria Robafaves compta actualment amb set socis, que fa més de cinc mesos que no cobren. La cooperativa havia posat en marxa diverses iniciatives per evitar el tancament on demanaven la col.laboració dels ciutadans.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*