Inici Destacats Un llibre sobre els 30 anys de La Mostra reivindica el sector...

Un llibre sobre els 30 anys de La Mostra reivindica el sector de les arts escèniques per a públic familiar

COMPARTIR
La periodista Núria Cañamares, amb el llibre de La Mostra.

Mostra Igualada celebra els 30 anys d’història amb un llibre que busca “dignificar” el sector de les arts escèniques per a públic familiar. Segons la seva autora, la periodista igualadina Núria Cañamares, reivindica una disciplina “que sovint s’ha considerat de segona”, però que en realitat té el públic més exigent: els nens. “Si no els hi agrada l’obra, ells sí que ho fan notar”, subratlla.

Cañamares explica que es tracta d’un llibre “molt necessari”. Primer de tot perquè, malgrat les tres dècades de La Mostra, “no hi havia res escrit fins ara”. I és d’aquí on ha sorgit la idea. “La Mostra es mereixia la seva història”, diu la periodista, que reconeix que “són moltes les persones que l’han fet possible”. I per aquesta raó el volum dona la paraula a moltes d’aquestes persones.

El llibre compta amb un apartat dedicat al teatre familiar, inclosos els seus orígens. L’objectiu, especifica l’autora, no és cap altre que “dignificar” un sector que sovint s’ha desprestigiat pel fet d’anar dirigit al públic infantil quan, en realitat, “és el més exigent de tots”. Alhora busca que “les companyies prenguin consciència que el treball que fan és excel·lent i també la gent que ho va a veure”. ‘Mostra Igualada, 30 anys’ és el primer llibre sobre la història del festival.

La història en una exposició

En paral·lel, també per commemorar l’efemèride, fins al 21 d’abril la Sala Municipal d’Exposicions acull ‘Mostra Igualada, tres dècades d’espectacles infantils i juvenils’, un itinerari gràfic i audiovisual per la història del certamen a través dels espectacles, els cartells i les fotografies.

ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*