Inici Destacats Un llibre recull el periple de dos jubilats anoiencs per ‘2 reines...

Un llibre recull el periple de dos jubilats anoiencs per ‘2 reines i 9 reis’ dels Pirineus

COMPARTIR

Els anoiencs Enric Casellas i Jaume Balaguer, tots dos jubilats, van fer l’any passat una travessa pel Pirineu que molt probablement era inèdita fins llavors.

Tots dos van enllaçar els cims de més de 3.000 metres (Balaitous, Vignemale, Mont Perdut, La Munia, Pic Long, Bachimala, Posets, Perdiguero, Aneto, Comaloformo i Pica d’Estats) de cada un dels onze massissos del Pirineu. Van ser 27 dies en els que van fer 420 km i 35.000 metres de desnivell, intentant fer cada cim per rutes no habituals. El nom que van donar a la travessa va ser el de “2 reines i 9 reis”.

Casellas explica que els seus amics el van empènyer a deixar constància escrita d’aquesta travessa per tal que altres muntanyencs la puguin fer i en puguin gaudir. I així ho ha fet en un relat en forma de llibre titulat “2 reines i 9 reis, la travessa de les travesses”. Per la seva banda, Balaguer assegura que la travessa li va resultar encara més dura que l’intent de fer un 8.000 que va fer l’any 2008. La idea d’aquesta travessa, que Casellas considera un regal de jubilació, va néixer del llibre de Luis Alejos “Pirineos guia de los 3.000 m”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*