Inici Reportatges Llegendes urbanes: des de l’Anoia fins a Ricky Martin i la melmelada

Llegendes urbanes: des de l’Anoia fins a Ricky Martin i la melmelada

COMPARTIR

[swf object]

L’escriptor i traductor igualadí Josep Sampere és l’autor, amb Antonio Ortí, del llibre “Leyendas urbanas”, que repassa exhaustivament les principals llegendes urbanes que circulen entre nosaltres. Des de la seva aparició l’any 2000, s’han venut més de 50.000 exemplars i ja va per la setena edició, actualitzada en aquesta ocasió amb relats que han continuat recollint.

No hi falten en aquest llibre referències a les llegendes urbanes que –segons [Img #2226]sembla- han tingut com a escenari l’Anoia. Tot i que en gran mesura tots aquests relats s’expliquen a tots els territoris, a cada lloc prenen una dimensió diferent. Sampere ens explica en aquesta entrevista que a Igualada i comarca hi ha gent que assegura haver recollit una autoestopista al coll del Bruc que després ha desaparegut, que un igualadí que va anar de viatge a Nova York es va despertar en una banyera sense un dels seus ronyons o el tràgic banquet de boda al Bruc. Aquesta darrera llegenda va adquirir tal dimensió a la comarca el 1991 que va arribar a aparèixer als mitjans locals. La història explica que en una boda els amics del nuvi van decidir tallar-li la corbata al nuvi amb una serra mecànica i que, en un error de càlcul, el nuvi acabava decapitat.

Més enllà de l’Anoia, però, hi ha la llegenda urbana per excel·lència. Hi ha implicats Ricky Martin, una noia, un gos i un pot de melmelada. En Josep Sampere ens dóna la resposta definitiva en aquest vídeo: va arribar a sortir això al programa “Sorpresa, sorpresa” o és només una llegenda?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*