Inici Destacats La llegenda de Toni Bou creix amb el seu 21è Mundial de...

La llegenda de Toni Bou creix amb el seu 21è Mundial de Trial

El pilot pierenc Toni Bou ha aconseguit aquest divendres a la nit, a Niça, un nou títol per afegir al seu increïble palmarès: Campió del Món FIM X-Trial. És l’onzena ocasió que Bou aconsegueix aquest guardó i suma un total de 21 títols mundials entre indoor i outdoor.

El pilot del Repsol Honda Team ha arribat al Palais Nikkaïa de Niça en condició de gran favorit per guanyar no només el títol sinó també la cursa. De fet, Bou s’ha imposat aquesta temporada en les tres cites anteriors: Barcelona, ​​Wiener Neustadt, Marsella abans que aquesta nit s’hagi proclamat també ‘Rei de Niça’ després de completar una temporada perfecta en la competició sota sostre.

A la glamurosa ciutat gala, Toni Bou ha mantingut l’altíssim nivell de pilotatge per acabar guanyant la cursa amb zero punts de penalització. En acabar la fase classificatòria, el pilot de la Montesa Cota 4RT ja s’ha proclamat matemàticament campió, a l’aconseguir els punts suficients per a això després de classificar-se per a la Final.

A la final, Bou s’ha divertit sobre la moto i ha rubricat la temporada amb un ple de victòries aquest 2017, acumulant un total de set triomfs en aquesta competició des de febrer de 2016.

Amb els 11 títols en X-Trial / Indoor i els 10 outdoor, Toni Bou acumula un total de 21 corones de Campió del Món, una fita únic, no només en motociclisme, sinó també en qualsevol altre esport.

Un palmarès de llegenda

En X-Trial, Bou ha guanyat més carreres que ningú, 52, i ha superat gairebé tots els rècords possibles amb uns percentatges sorprenents, però tot i això, manté la mateixa fam de victòria que quan va sorprendre a tothom en 2007 portant- la corona indoor després de guanyar la meitat de les carreres en joc. A partir de llavors, no hi ha hagut un altre pilot que Toni Bou al tron ​​del X-Trial.

Toni Bou ha aconseguit la màxima puntuació possible aquesta temporada: 80 punts.

L’última ocasió que Toni Bou es va quedar fora del podi en una prova del campionat del Món Indoor o X-Trial va ser a Marsella, al gener de 2007.

52 victòries acumula Toni Bou a les 75 ocasions que el pilot del Repsol Honda Team ha pres part en el Campionat del Món Indoor / X-Trial.

L’última vegada que Toni Bou no va aconseguir el triomf en la màxima competició a porta tancada va ser a Sheffield, el 9 de gener del 2016.

De 75 carreres disputades en indoor, 64 podis (85,3% l’)

D’aquestes mateixes 75 carreres, 52 victòries (69,3%)

Per a Toni Bou, aquest «és un títol especial. Guanyant les tres primeres carreres sabíem que havíem de passar a la final per acabar celebrant el títol. Però sabíem que aquesta cursa seria fàcil, de manera que la classificació calia trabajársela molt, perquè sabíem que podíem patir. Hem acabat guanyant la cursa, rodant a zero, perquè Adam sempre ens ho posa difícil. Hem guanyat totes les carreres -feia dos anys que no podia fer-ho-, és una sensació increïble. Vull felicitar també l’equip, que ha treballat molt i guanyar el títol és una forma de tornar-los tot el que han fet per aconseguir-ho».