Inici Societat La Llar dels Maristes a Igualada celebra 20 anys

La Llar dels Maristes a Igualada celebra 20 anys

COMPARTIR

“L’objectiu de l’atenció social hauria de ser posar el nen i el jove al centre” ha estat el desig més compartit dels ponents que aquest divendres han pres part a la taula rodona organitzada per celebrar els 20 anys del CRAE “La Llar” d’Igualada, gestionat pels Maristes.

En l’acte hi han intervingut Cesc Elías, director del CRAE La Llar d’Igualada, Araceli Lázaro, qui era responsable dels centres a la província de Barcelona quan es va crear La Llar i persona vinculada durant molts anys amb la DGAIA; Joan Beumala, referent del CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil) Anoia i Max, un jove extutelat del CRAE, que ha ofert el seu punt de vista i la seva visió de les necessitats dels centres.

Els ponents s’han plantejat els reptes de futur dels CRAE i han coincidit a dir que la gestió s’ha de centrar molt més en l’atenció personalitzada a les persones i no en un sistema tecnòcrata, heretat del passat, complicat per uns protocols farragosos i centrat més a complir amb la burocràcia que a atendre les necessitats reals de les persones reals.

Un altre dels reptes reals que s’ha posat sobre la taula ha estat decidir com s’ha d’encarar el camí dels joves que han viscut la seva infància i adolescència als CRAE i que arriben a la majoria d’edat sense tenir un futur ben encaminat i sense referents clars.

L’acte ha tingut lloc a la biblioteca del Cal Font d’Igualada i ha comptat amb l’assistència de l’Equip Directiu i del Patronat de la Fundació Champagnat.

La Fundació Champagnat acompanya la gestió de 14 obres socials a Catalunya, atenent al voltant de 1.000 infants i joves i les seves famílies. L’obra social marista actua per dues vies: el medi residencial i el medi obert.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*