Inici Societat La Llacuna recomana evitar l’aigua de l’aixeta a alguns col·lectius pel nivell...

La Llacuna recomana evitar l’aigua de l’aixeta a alguns col·lectius pel nivell de nitrats i sulfats

COMPARTIR

L’Ajuntament de La Llacuna ha fet públic que s’ha detectat un nivell de nitrats superior al valor de referència, que és de 50 mg. per litre.

D’acord amb els criteris de la FAO-OMS, la ingesta tolerable de nitrats és de 219 mg/dia per persona. Malgrat això cal tenir en compte que en determinades persones i en alguns grups de població, la ingesta habitual de quantitats elevades de nitrats pot produir una alteració de la capacitat de transport d’oxigen de la sang (metahemoglobinèmia).

Des de l’Ajuntament de La Llacuna es recomana que les persones incloses dins d’algun grup de risc s’abstinguin de consumir aigua de la xarxa per a beure o cuinar. El grup de més risc són els lactants alimentats amb llet artificial, per la qual cosa, a l’hora de preparar biberons, cal utilitzar aigua envasada.

Aquests grups de població als quals es recomana evitar el consum d’aigua de l’aixeta són les dones embarassades i els lactants, els adults amb acidesa gàstrica reduïda i altres amb alteracions poc freqüents com els individus amb dèficits hereditaris de la forma reduïda de la dicotinamida-adenina-dinucleòtid (NADH), amb una activitat disminuïda de l’enzim metahemoglobina reductasa, als eritròcits i amb anomalies estructurals de l’hemoglobina (Hb-Ms).

Encara que l’aigua tingui elevats continguts de nitrats, l’Ajuntament ha publicat un ban on exposa que l’aigua es pot utilitzar per a dutxar-se, rentar la roba o rentar els estris de cuina, sense risc per a la salut.

L’aigua també presenta uns nivells de sulfats superiors al valor paramètric de 250 mg/L, pel que es classifica com a “aigua no apta per al consum segons paràmetres analitzats amb incompliment en sulfats”.

L’Ajuntament de La Llacuna obre per consultes a la ciutadania en horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres de 10 a 14h i dilluns i dijous de 17h a 20, trucant al telèfon 938976063, o per correu electrònic a llacuna@diba.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*