Inici Destacats La Llacuna celebra diumenge els seus Tres Tombs

La Llacuna celebra diumenge els seus Tres Tombs

COMPARTIR

La Llacuna celebra aquest cap de setmana la festivitat de Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs per la vila, els esmorzars de germanor, la missa solemne al Sant Antoni Abat, patró dels animals i els traginers i la benedicció dels panets.

L’agenda d’activitats començarà el dissabte 1 de febrer a les 8.30 del matí, amb una ruta a peu, en bicicleta o a cavall amb sortida des de la plaça Major i arribada al poblat ibèric, on a les 11 del matí tindrà lloc l’esmorzar de germanor i s’oferirà coca per a tots els assistents.

El diumenge 2 de febrer, carruatges, carros, cavalls i traginers es concentraran a partir de les 9 del matí a l’esplanada de les Escoles, on es prepararan per a la sortida dels Tres Tombs, amb esmorzar per als participants. A partir de dos quarts d’1 del migdia, durant la Santa missa en honor al Sant, la srta. Mercè Celda farà entrega de la bandera sortint al portador d’enguany, l’Ajuntament de la Llacuna i en el seu nom serà la sra. Rosa Busquets, regidora de Festes i Cultura de l’Ajuntament de La Llacuna la portadora. Durant l’acte litúrgic es farà també, la benedicció dels panets. En sortir, la comitiva farà el trasllat de la bandera de l’església al domicili de la nova banderera. I a partir de la 1 del migdia, amb inici a la plaça de les Oliveres es donarà el tret de sortida als tradicionals Tres Tombs, resseguint el curs senyalitzat. La benedicció es farà a la plaça Major, punt final del darrer tomb, on es repartirà coca i mistela per a tothom i els punts habituals oferiran la venda dels tradicionals tortells.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*