Inici Destacats La Llacuna celebra diumenge la Fira de Sant Andreu i la Matança...

La Llacuna celebra diumenge la Fira de Sant Andreu i la Matança del Porc

COMPARTIR

Aquest diumenge, 2 de desembre, la Llacuna celebra la Fira de Sant Andreu, una fira molt arrelada al poble -des del 1335- i a la que fa 39 anys s’hi va sumar la Matança del Porc, una tradició que feien moltes famílies per tal d’abastir-se d’aquesta carn durant tot l’any.

L’exhibició del costum de matar el porc era, antigament, el plat fort de la Festa. Actualment, ja no es mata públicament, sinó que es compra mort i es pot veure com es fan els embotits i altres aliments per part dels productors i elaboradors d’embotits del que és reconegut el municipi.

Així, el diumenge, a partir de 2/4 de 9 del matí, la plaça Major s’omple de graelles per començar a cuinar les botifarres que se serviran al llarg del matí, mentre es pot veure l’elaboració d’embotits, que més tard es podran degustar juntament amb el pa amb botifarra, all i oli i vi del municipi.

A més, el centre del municipi esdevé un aparador dels atractius pel que es coneix el municipi, els seus embotits i altres productes d’altura, alhora que posa també en valor el seu patrimoni cultural, arquitectònic i gastronòmic.

La Fira pròpiament té lloc el diumenge dia 2 de desembre però va precedida d’altres activitats. El dissabte dia 1 de desembre, a les 16,30 h al Camp de la Cuitora tindrà lloc el partit de futbol entre el Club de Futbol La Llacuna i el Club Esportiu Esparreguera. A les 19 h a la sala de plens de l’Ajuntament es presentarà el llibre editat pel CELL “Els Noms de Casa de la Llacuna” de Joan Alegret Sanromà a càrrec del Doctor en Filologia Catalana, Ramon Marrugat Cuyàs. Seguidament a les 20,30 h a l’oficina de turisme es realitzarà la projecció del documental “La Llacuna al llarg de l’any” realitzat pel llacunenc, Josep Puig i a les 12 h de la nit al local de la piscina l’entitat el Ball de Diables de la Llacuna ha organitzat la Festa de la Fira de Sant Andreu per recaptar diners que serviran per a la renovació del vestuari dels Diables.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*