Inici Destacats Un interrogant que convida a la curiositat, imatge de la propera Mostra...

Un interrogant que convida a la curiositat, imatge de la propera Mostra d’Igualada

COMPARTIR
Un interrogant protagonitza la imatge de la propera edició de La Mostra d'Igualada.

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil ha presentat aquest dilluns la imatge de la seva 29a edició. L’artista igualadí Ramon Enrich ha estat l’encarregat de crear una col·lecció d’una quinzena de cartells que tenen un element comú: un gran interrogant taronja, el color genuí de La Mostra. L’interrogant se situa enmig d’imatges simples i inspirades en l’estil de Brossa on els espais naturals i urbans són l’escenari d’un signe d’interrogació descontextualitzat que pren el protagonisme.

El director artístic de La Mostra d’Igualada, Pep Farrés, ha explicat que la idea que es proposa enguany és que el teatre esdevingui una via per qüestionar-se, reflexionar i obrir la ment. «Volem que els espectadors es generin preguntes a través del teatre», ha afegit. Farrés també vol que les arts escèniques «deixin un pòsit en els infants i joves, que els enriqueixi i que la cultura no sigui un producte més de consum ràpid, de fer servir i llençar». Pere Camps, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, destaca que la imatge «és un simbol molt obert, que arriba a tothom» i celebra que hagi estat l’autor Ramon Enrich, al que defineix com «un artista molt complet».

Ramon Enrich ha explicat que l’objectiu era «fer servir l’ordinador el mínim possible» i aconseguir «imatges obertes perquè després cadascú les tanqui al seu cap». En aquest sentit i amb la intenció de crear una campanya “no convencional” i qüestionant el context tradicional del teatre infantil i juvenil, Enrich aposta per “una comunicació a través d’imatges obertes amb voluntat d’insinuar i crear expectativa sense concretar”, “sota l’eix d’un teatre com a vehicle d’idees i motor de sorpreses i curiositat”, afegeix.

El Museu de la Pell ha acollit la presentació de la imatge aquest dilluns. Enrich, Farrés i Camps, amb l’element principal de la imatge.

La imatge, titulada globalment ‘La curiositat en escena’ i desgranada amb altres eslògans per a cadascuna de les imatges, pretén alhora consolidar qualitativament La Mostra d’Igualada com una gran plataforma de la curiositat i catalogar les arts escèniques com un material de construcció d’experiències.

Els professionals ja es poden acreditar a La Mostra 2018

Ja és obert el termini perquè els professionals de les arts escèniques per a tots els públics puguin acreditar-se a la 29a edició de La Mostra, que tindrà lloc del 12 al 15 d’abril. Les inscripcions romandran obertes fins els dies de la fira, però si es formalitzen abans del 28 de febrer es poden reservar les invitacions amb antelació. L’acreditació té un preu general de 30 euros, si bé els membres de les associacions amb les quals s’han establert convenis de col·laboració gaudeixen d’un descompte de la meitat del cost (15 euros).

En la darrera edició, La Mostra d’Igualada va acollir 674 professionals acreditats (programadors, companyies no programades i expositors) que representaven 336 entitats. D’aquestes, 266 eren de Catalunya, 51 de l’Estat Espanyol i 19 internacionals. A aquesta xifra cal sumar-hi les companyies participants en la programació que fan augmentar el registre fins gairebé els 730 inscrits.

FER UN COMENTARI

*