Inici Societat L’Institut Badia i Margarit guanya el concurs d’idees contra el bullying de...

L’Institut Badia i Margarit guanya el concurs d’idees contra el bullying de la campanya “Stop, tu pots”

COMPARTIR

El departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada ha resolt el veredicte del concurs d’idees contra el bullying que es va convocar en el marc de la campanya que té com a lema “Stop tu pots” i que anava adreçat a joves entre els 12 i 16 anys, estudiants d’ESO en qualsevol dels instituts d’Igualada. La dotació econòmica del concurs és de mil euros, que es donaran al centre educatiu per a despeses en material escolar.

Al concurs d’idees s’hi han presentat dos centres i ha resultat guanyador el projecte presentat per l’Institut Badia i Margarit, titulat Entre tots, podem i realitzat per les alumnes Iris Piedras, Clàudia Terés i Bruna Velázquez, de 1r i 2n d’ESO, amb la professora responsable Judit Serra. El jurat ha valorat els projectes rebuts segons criteris de viabilitat i d’implementació, presentació, estructura, claredat, participació i protagonisme per part de l’alumnat i projecció a la ciutat.

Aquest treball s’oferirà el curs vinent als altres centres de la ciutat, amb l’objectiu de conscienciar sobre l’assetjament escolar a partir de dos vídeos coordinats per les alumnes del Badia i Margarit i del posterior treball que faran amb els alumnes dels altres centres.

En el primer vídeo, les alumnes representaran una situació d’assetjament escolar i la seva resolució; en el segon s’enregistrarà una altra escena d’assetjament, diferent a la primera, i seran els alumnes dels altres centres els que hauran de pensar i representar un desenllaç per a la filmació en què es resolgui el conflicte. El projecte acabarà amb una cloenda i projecció de tots els vídeos, que permetrà contrastar que un mateix conflicte es pot resoldre de diferents maneres.

FER UN COMENTARI

*