Inici Societat L’igualadí Xavier Cuadras, nou director de l’Institut d’Estadística de Catalunya

L’igualadí Xavier Cuadras, nou director de l’Institut d’Estadística de Catalunya

COMPARTIR

El Govern ha nomenat Francesc Xavier Cuadras Morató director de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Nascut a Igualada el 1965, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i doctor en Economia per la University of York (Regne Unit). Des de l’any 2001 i fins avui, ha estat professor titular del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i director de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF) (2005-2019), centre universitari adscrit a la UPF. A la UPF ha exercit, entre d’altres càrrecs, com a sotsdirector del Departament d’Economia i Empresa (2015-2018) i de cap d’estudis de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (2000-2002).

Cuadras també és professor afiliat de la Barcelona Graduate School of Economics. Entre el 1993 i el 2003 ha estat Visiting Scholar a la University of Pennsylvania (EUA) i a la University of Rochester (EUA) l’any 1995. La seva docència i recerca abasta diferents camps, com la macroeconomia, el mercat de treball i l’economia política. Ha publicat diversos llibres i articles científics en revistes espanyoles i internacionals. També ha dirigit i ha participat en nombrosos projectes de recerca de caire competitiu. Ha col·laborat amb les agències d’avaluació de la recerca universitària de la Junta d’Andalusia (2016- 2019) i el Govern espanyol (2015-2017). L’any 2006 va rebre el Premi d’Investigació del Consell Econòmic i Social de l’Estat.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat l’acord durant la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*