Inici Destacats L’igualadí Víctor Borràs Gasch guanya el premi de teatre Frederic Roda 2022

L’igualadí Víctor Borràs Gasch guanya el premi de teatre Frederic Roda 2022

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona dona a conèixer el guanyador de l’edició del Premi Frederic Roda de Teatre 2022, organitzat juntament amb l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB), dotat amb 8.000 euros i l’edició del text, per a l’igualadí Víctor Borràs Gasch amb l’obra «Els ossos de l’irlandès».

Es tracta d’un text que explica la història de l’amistat trencada de tres amics que passats vint anys, en un dia de pluja, veuen com la terra torna a la superfície tot el que voldrien que seguís enterrat. Segons el jurat es tracta d’una obra «molt original, ben ambientada i que manté el suspens, donant un gir inesperat al final». El jurat ha destacat que l’humor negre i les escenes d’acció fan l’obra interessant per atraure el públic jove al teatre.

Víctor Borràs Gasch és llicenciat en Art Dramàtic (1999) i postgraduat en Pedagogia Teatral (2010) a l’Institut del Teatre. Ha realitzat tota la seva carrera professional dins del col·lectiu Teatre Nu, primer com a actor i des del 2006 com a director, autor i dramaturg dels espectacles de la companyia. Destaquen «Kàtia» (2018), Premi Xarxa Alcover 2018; «Teatre Arrossegat de Catalunya» (2017); «Maure el Dinosaure» (2016); «Mrs. Brownie» (2015), Premi Públic Pom d’Or; «Raspall» de Pere Calders (2012), nominat als Premis Butaca com a millor espectacle familiar; «Avi Ramon» (2009); «Somnis d’Alícia» (2007) i «La Lluna d’en Joan», de Carme Solé Vendrell (2006). És autor també de «La lleugeresa i altres cançons», coescrita amb Ivan Benet; «No ens tornarem a veure» i «La dona del tercer segona», estrenada al Festival Grec 2021.

El premi Frederic Roda es va crear l’any 2014 en memòria de qui fou una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana, cofundador de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, sotsdirector de l’Institut del Teatre, actor, director, pedagog, dinamitzador i crític teatral.

L’any 2018 la Diputació de Barcelona va donar un nou impuls a aquest certamen que s’ha consolidat com un dels referents de l’escena catalana, amb obres premiades que s’estrenen cada temporada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*