Inici Destacats L’igualadí Robert Hernando publica ‘Gladius’, la seva primera novel·la

L’igualadí Robert Hernando publica ‘Gladius’, la seva primera novel·la

COMPARTIR

L’escriptor Igualadí Robert Hernando posa en circulació la seva primera novel·la: “Gladius”. La trama de la ficció, ambientada bona part d’ella a Barcelona, si bé, també apareixen localitats de la comarca de l’Anoia, com Igualada o El Bruc, tracta sobre la història d’Aitor Tresor. Un jove ex-boxejador barceloní que, atapeït per un deute hipotecari, es veu embolicat, en contra de la voluntat de la seva dona, en un tenebrós món de baralles clandestines sense límits.

Encara que, ell mai va imaginar que aquest sòrdid món li serviria com a trampolí per aterrar en una organització inaudita: el Circ Màxim, regentat per un milionari italià, de nom Marco De Luca i conegut com El Patrón, seguidor incondicional i convençut de les teories de el filòsof alemany Friedrich Nietzsche. Repudia completament la falsa ètica de l’idealisme moral. Com pot una societat en la qual perden la vida milions de persones al món per manca de recursos bàsics posar-se les mans al cap si dos homes adults en els seus plenes facultats decideixen lliurement lluitar fins a la mort? Quina classe de falsos valors volen vendre’ns alguns mestres de moralitat? Un no decideix quan i on neix, però sí hauria de poder decidir de forma natural, lluny de les lleis dels homes, si així ho desitja, on i com morir. L’objectiu del Circ és que els seus associats gaudeixin de l’espectacle.

Un show en què els protagonistes són homes rudes i fornits, però per sobre de tot éssers inconscients i temeraris als quals, un cop embrancats en la lluita, no els importa res més en aquest món que no sigui aconseguir el preuat llorer de la victòria.

La novel·la, de la qual es va haver de suspendre la seva presentació en públic a causa de la crisi del coronavirus es pot trobar a les llibreries i plataformes de venda online com: Amazon, La Casa del Libro o El Corte Inglés.

COMPARTIR

6 COMENTARIS

 1. Mare meva… podria fer publicitat a pàgines especialitzades en literatura d’ultra dreta.

  Amb no gaire més imaginació que la d’aquest, hmm, escriptor (?), podríem dir:

  – “Gran Patrón”: Josep Anglada;
  – Circ Màxim: Plataforma per Catalunya (o qualsevol succedani)
  – Nietzsche: per què dir Nietzsche quan vol dir Bäumler?

  Tindrem, malauradament, més personatges com aquest.

FER UN COMENTARI

*