Inici Destacats L’igualadí Quico Tretze, ambaixador musical de Catalunya a Austràlia

L’igualadí Quico Tretze, ambaixador musical de Catalunya a Austràlia

COMPARTIR

El vídeo “La Ruta de l’atzar” realitzat per l’Agència Catalana de turisme va guanyar fa un parell de setmanes el premi a millor film turístic del món del 2018 concedit pel Comitè Internacional de Films Turístics (CIFFT) davant de més de 3000 propostes. Aquest vídeo tenia vincles importants amb l’Anoia ja que el protagonista principal és el cantautor australià Steve Smyth que ha visitat la comarca en nombroses ocasions i que sovint va acompanyat al baix pel cantautor igualadí Quico Tretze. Al vídeo hi apareixen els dos i aquesta connexió els ha dut a diverses experiències pel món representant Catalunya.

Si ja us informàvem fa uns dies de que en Quico Tretze va oferir una sèrie de concerts a Londres dins la World Travel Market representant la música en català. Aquest cop la ruta de l’Atzar l’ha dut cap a Sydney Austràlia on va compartir escenari amb l’Steve Smyth. Catalunya Experience està presentant el vídeo arreu del món fent campanya de turisme per promocionar Catalunya com a indret turístic. L’acte es va celebrar el passat 20 de novembre a l’hotel Intercontinental de Sydney i va ser un punt d’unió de les agències turístiques australianes amb diferents representants del turisme a casa nostra. Al hall on es va celebrar l’acte s’hi podien trobar diferents pantalles amb informació sobre Catalunya i algunes figures com en Salvador Dalí o l’Antoni Gaudí.
L’acte va ser presidit i dirigit en tot moment pel David Miró, director de l’Oficina de Turisme de l’ACT a l’Àsia-Pacífic amb seu a Singapur. Va poder introduir a tots els assistents a diferents aspectes de la cultura catalana i a mig acte va convidar als assistents al Hall central de l’hotel on els membres del Casal Català de Sydney van oferir una petita mostra castellera davant la sorpresa dels presents. Acte seguit es va fer el sorteig d’un lot d’experiències a Catalunya i després es va presentar el vídeo per donar pas a l’actuació del Steve Smyth i en Quico Tretze on anaven intercalant cançons i oferint un concert mig en anglès, mig en català.

Però l’aventura catalana no va acabar aquí, el passat diumenge 25 de novembre el Casal Català de Sydney va organitzar un concert de Quico Tretze en solitari al local Gure Txoko (Casal del País Vasc a Sydney). Un punt de reunió habitual per la gran comunitat catalana que hi ha a la ciutat. El concert va venir després d’un dinar de germanor i amb una majoria d’assistents de nacionalitat australiana amb ganes d’escoltar música cantada en una llengua que per ells és exòtica però que els hi va resultar molt atractiva. En Quico Tretze va fer un repàs de les seves cançons més estimades i alguna de les cançons que li agrada traduir al català.

Una nova aventura d’aquest cantautor abans d’editar la traducció a l’anglès del seu disc “Perdut e Amat”.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*