Inici Societat L’igualadí Lluis Vidal Buxeda, ordenat sacerdot

L’igualadí Lluis Vidal Buxeda, ordenat sacerdot

COMPARTIR

Des de diumenge, Igualada compta amb un nou sacerdot, en Lluis Vidal Buxeda, de 27 anys. En Lluis fou ordenat a la Catedral de Vic en una multitudinària celebració presidida pel bisbe Romà Casanova.

I un cop ordenat, el nou sacerdot oferirà dissabte vinent, dia 10, a les 8 del vespre, la seva Primera Missa Solemne -“la missa nova”- a la parròquia de la Sagrada Família, la seva parròquia natal. Mossèn Lluis celebrarà la missa amb el seu propi calze d’ordenació i amb la nova casulla.

La missa serà predicada per Mossèn Marc Bosch. Els cants aniran a càrrec de la Capella de Música de la Tossa, dirigida per Frederic Prat, amb l’acompanyament a l’orgue de Pol Requesens.

Seguint una antiga tradició, serà la mare del nou sacerdot qui li rentarà les mans en el moment potserior a l’ofertori.

Acabada la Missa, Mn. Lluis dirigirà unes paraules d’acció de gràcies. Per motius obvis no es realitzarà el “besamans”, però es podrà saludar personalment al celebrant.

Multitudinària ordenació

La Catedral de Vic es va omplir diumenge d’igualadins per acompanyar a Mossèn Lluis en aquest pas tan important en la seva vida. El cor dels Scouts d’Europa -agrupació a qui pertany en Lluis- iniciava el cant d’entrada i, amb aquest, una llarga processó de concelebrants fins a l’ample presbiteri catedralici flanquejats per les impressionants pintures de Sert. El candidat a ordenar-se fou cridat i elegit pel bisbe, després que Mn. Jaume Casamitjana, rector del Seminari, donés fe de la idoneïtat contrastada.

Van seguir després les promeses manifestant la clara intenció del servei ministerial i el que comporta; la promesa de respecte i obediència al bisbe diocesà; la pregària amb el cant de les lletanies dels sants amb l’escollit postrats a terra; la imposició de mans per part del bisbe i de tots els preveres concelebrants; la pregària d’ordenació, cantada pel senyor bisbe, que fa un repàs a la història del ministeri sagrat; la revestició amb les vestidures sagrades pròpies dels preveres que efectuà Mn. Jaume Serra -exrector de la parròquia de la Sagrada Família, que batejà i donà la Comunió a en Lluis- juntament amb Mn. Joan Prat; la unció de les mans amb el Sant Crisma com a signe de consagració; l’entrega del pa i del vi dins la patena i el calze que portaren el pares de Mn. Lluis; i el bes fraternal del bisbe i els preveres presents.

“Estem acostumats a sentir notícies negatives dels sacerdots”

Al final, el neo-sacerdot dirigí unes paraules d’acció de gràcies, en que demà que “pregueu pels sacerdots, no només per mi, perquè siguem dòcils a la voluntat de Déu i tinguem un cor gran on hi càpiga tothom. Estem acostumats a rebre en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials, notícies negatives del sacerdots, moltes d’elles certes probablement, però que no reflecteixen la realitat del sacerdoci en l’Església. Després de tots aquests anys de conviure amb ells, d’escoltar-los, d’acompanyar-los, de treballar-hi, puc dir que la meva experiència personal és, en una grandíssima majoria, de persones entregades als altres, enamorades del seu sacerdoci, que lluiten cada dia per conformar el seu cor a imatge del Cor de Crist, Bon Pastor. No permetem que el món distorsioni la nostra visió dels sacerdots ni ens faci perdre el nostre amor al sacerdoci, com a bé preuat de Déu a l’Església. Per últim, pregueu per les vocacions, especialment en la nostra diòcesi de Vic, perquè més joves a partir d’un encontre profund amb Crist, a través del testimoni de santedat dels sacerdots, es decideixin a entregar-se a aquell que dóna el cent per u als qui el segueixen fidelment”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*